Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Svetost obitelji

3 komentara

Kad homoseksualci (da prevedem na jezik vjernika: “pederi”) traže pravo na brak i posvajanje djece, to se ne odbija… to se napada kao najveće Zlo i Hereza, jer ti pervertiti nastrani narušavaju “Svetost Obitelji”.

Što je to, u stvari, “Svetost Obitelji”?

To je, prije svega, briga za djecu. Pri tome ne mislimo na ovakve sitnice (koje će Bog oprostiti, kad već Država, uz malo sreće, neće), nego prvenstveno pričamo o utjerivanju Duha Svetoga našim mladima (kroz sve otvore):

…oveća skupina vjernika u Firenzi požalila se novinama da i Nadbiskupska kurija u Firenzi i sama Sveta Stolica sustavno zataškavaju podatke kako je Lelio Cantini, dugogodišnji župnik u Firenzi, barem tridesetak godina (1975.-2005.) spolno zlorabio i silovao probrane mlade župljanke, u dobi od 10 (!) do 17 godina, tvrdeći im da su odabrane od Boga i da je snošaj sa župnikom otajstveni most koji ih spaja izravno s nebesima i uvršćuje u “pravu Crkvu Duha“, višu i važniju od svima vidljive Crkve na Zemlji. Naravno, obavezane su na šutnju, pod prijetnjom “božanske kazne“ ako to ikome odaju.

Od svega su postigle to da je župnik preseljen u drugu župu, što im nije bilo dovoljno, a nisu se zadovoljile ni naknadnim pismom kardinala Antonellija da je župniku zabranjeno misiti sljedećih pet godina, a žrtve da se time zadovolje, jer “zlo jednom učinjeno ne može biti anulirano“. Obratile su se zatim lani izravno Papi, ali su samo dobile pismo u kojemu ih kardinal vikar Camillo Ruini uvjerava da je najbolje sve prepustiti zaboravu, pošto je svećenik, eto, udaljen iz arhidijeceze.

Da se razumijemo: bolesnika ima svuda i u svim institucijama. No, kad institucije (dapače, sam Veliki Šef) znaju za ovakve događaje i zataškavaju ih… onda je riječ o zločinu institucije u kojem je pojedinac samo egzekutor.

Pitate li se još uvijek zašto se Vaš sinčić s nedeljne mise vraća velikih očiju i zašto izbjegava sjediti do negdje utorka/srijede?

Dobila je priča i svoj nastavak:

Tužilaštvo u Firenzi samostalno je pokrenulo istragu o navodnoj spolnoj zloporabi djevojčica i maloljetnica, uključujući i radnje izjednačene sa silovanjem, za što je osumnjičen dugogodišnji župnik Lelio Cantini (84).

Problem tužilaštva je u tome što vjernicima prijeti teška crkvena kazna, sve do izopćenja ako se usude pred svjetovnim sudom svjedočiti o spolnim zloporabama u Crkvi. Dokument De delictis gravioribus (O osobito teškim deliktima), koji su 2001. potpisali tadašnji prefekt, odnosno tajnik Kongregacije za nauk vjere, kardinal Joseph Ratzinger i nadbiskup Tarcisio Bertone (danas Papa, odnosno njegov kardinal državni tajnik), pokriva podatke o tim deliktima, takozvanom pontifikalnom tajnom, koju, dakle, samo Papa smije opozvati.

Zašto se pedofili uopće trude “operirati” izvan Crkve, kad je ona tako prirodno okruženje za njihove “poslove”?!

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

11. 4. 2007. u 12:37

Postano u Obitelj

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Već kad smo kod brige oko obitelji, mislim da se Crkva tu nema što petljati. Obitelj kao zajednica je postojala prije njih i postojat će i poslije njih.
  No poludim kada oni žele nametnuti svoju viziju obitelji, a tu neizbježno ide crkveni brak i spike “ono što Bog sjedini neka čovjek ne rastavlja” i sl…
  Vele oni da bez (crkvenog) braka nema obitelji. I da se obitelj mora braniti.
  E pa, mislim da su na krivom putu. Braniti obitelj ne znači kenjati po svim zajednicama koje Crkva nije blagoslovila.
  Braniti obitelj znači dati mladima mogućnost da osnuju obitelj.
  Zašto Crkva ne sere protiv izrabljivanja radnika i šugavim plaćama? Zašto Crkva ne pizdi na banke zbog astronomskih kamatnih stopa?
  U današnjem svijeti, gdje se šljaka k’o životinje da bi se krpao kraj s krajem čisto sumnjam da je jedan običan crkveni blagoslov dovoljan za spas obitelji.
  Za spas obitelji treba humaniji pristup čovjeku, koji je danas samo potrošna roba, no za humaniji odnos društvo-čovjek, poslodavac-radnik nije da se Crkva baš kidala. Ono za rad nedjeljom niti ne brojim, jer je to obična glupost. Neka se pitaju koliko ljudi radi nedjeljom naprosto jer mora, jer ima kredite i dugove i najmizernija naknada je dobrodošla.
  Svatko bi rađe vrijeme provodio sa svojom djecom, sa partnerom, ali to je fantazija. Roditelji prepuštaju djecu školi ili ulici, te se generacije odgajaju same, a Crkva štiti prava obitelji time da osuđuje parove zato što se odlučuju za “divlji brak” ili brak izvan crkvenog blagoslova…
  Kada će se boriti za humaniji oblik i pristup društva, možemo govoriti o tome da se stvarno zalažu za obitelj, ali do tada, sve su ovo prazne riječi, stavovi zbog kojih je dijalog nemoguć.

  Isis

  13. 4. 2007. at 13:29

 2. Srećo, “crkvena obitelj” je isto što i “patriotizam” u rukama (ustima) političara: sredstvo prikrivanja vlastitih sranja. Ili mozda ima neki logični razlog, u interesu obitelji, što se protive da nezbrinutu djecu zbrinjavaju gay roditelji, što neplodnim ženama brane umjetnu oplodnju, što propagiraju nesigurni sex (bez kondoma) i time uništavaju milijune (prvenstveno Afričkih) obitelji,…?

  Charon l'Cypher

  14. 4. 2007. at 1:11

 3. Institucija koja zabranjuje svecenicima zivot s partnerom (bez obzira na opredjeljenje) ce uvijek biti privlacna pedofilima koje ne interesira zrela i ravnopravna veza. Kad im ta ista institucija omogucava da steknu mocni polozaj u kombinaciji sa svakodnevnim kontaktom s djecom, ne trebamo se cuditi ovim silnim pedofilskim skandalima. Ja se jedino cudim da ima roditelja koji jos uvijek podupiru jednu takvu arhaicnu instituciju.

  Vlatka

  15. 4. 2007. at 1:27


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: