Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Caru carevo, popu popovo?

with one comment

Ne baš… prije bi se moglo reći popu i popovo i carevo i narodno… Naime, u Udbini se gradi Crkva hrvatskih mučenika koja će, riječima stričeka Bozanića, “ujedno biti učionica hrvatske povijesti” (po kojoj smo svi mi heteropatrijahalni i ksenofobni Katolici puni ljubavi prema smrti svih nama različitih). Sve skupa ne bi bilo interesantno da cijena dotičnog zdanja ne iznosi tričavih 55 milijuna kuna (naime, troškovi gradnje porasli su 20ak milijuna kuna, što je više od pola u početku predviđenih 35).

Pa čak niti ovo ne bi bilo interesantno, jer znamo kakva je skromnost presvete maćehe Crkve, da se predsjednik Sabora nije sjetio kako bi se 22% spomenute cifre moglo namaknuti novcima poreznih obveznika; svih, naravno: i Katolika i Muslimana i ateista i… Prenosimo iz Jutarnjeg lista:

Nakon današnje sjednice Odbora za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, na kojoj je bio i predsjednik HBK Josip Bozanić, predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavio je da će Vladi predložiti da Crkvi na ukupnu investiciju od 55 milijuna kuna oprosti 12,1 milijun kuna PDV-a.

Ako to Vlada prihvati, ona će sa 15 milijuna kuna postati najveći donator CHM-a, jer su Banski dvori već uplatili tri milijuna kuna donacije za ovo hrvatsko hodočasničko mjesto. Šeks je rekao da novac neće biti uzaludno bačen jer se radi o nacionalnom projektu koji podržava Sabor i HBK.

– Do sada je prikupljeno 17 milijuna kuna, moramo Crkvi dati svježe financijske krvi za završetak ovog projekta – rekao je Šeks koji je s kardinalnom Bozanićem obišao već sagrađene temelje crkve koja bi se trebala otvoriti 2009.

Baš lijepo da smo tim vampirima već dali 3 milijuna kuna… sva sreća da prije samo nekoliko mjeseci Ženskoj kući u Zagrebu nije odobreno niti 50.000kn jer “u proračunu nema novca”. Treba tim ženama reći da razrade taktiku. Recimo, da od nasilnih muževa štite samo one žene čiji (se) muževi ne glasaju za KraDeZe.

Naravno, sad će neki reći da “nije Crkva kriva što im pijani predsjednik Sabora daje novce”. Nije, nije,… još samo kad te novce ne bi dobijali kao prljavu plaću za političku propagandu koju vrše u “božjoj kući”… 👿 Kad će se više Bog sjetiti da ih deložira iz svoje kuće?

A traže oni i sami:

Kardinal Bozanić je poručio da se već može opipati CHM i da se stvar kreće. Ovdje povijest ne šuti već govori ,a znakovi pod zemljom sadrže govor koji se nekada vodio. I kardinal je poručio medijima da budu širitelji ideje CHM u javnosti.

Najdraži hrvatski pijanac je najavio pomoć u žicanju proračunskih lipa od kojekakvih institucija koje nam proračunski sišu krvi:

Predsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks je izrazio zadovoljstvo tempom i dinamikom radova na CHM koji bi ipak trebali dobiti dodatno ubrzanje. On je govorio i o potrebi veće konstruktivnosti kod financija jer je sa crkvu za sada sakupljeno 17 milijuna kuna a ukupan iznos će biti 55 milijuna s PDV-om. Ztao će županijama, gradovima i općinama kao i javnim poduzećima i financijskim ustanovama biti poslano cirkularno pismo o potrebi uključenja u projekt kao donatora ili financijera.

Prihvaća li Bog pranje alkoholnih grijeha tuđim novcem?

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

11. 7. 2007. u 13:32

Postano u Financije, Politika

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] je ista ona crkva koja je objavila kalendar hrvatskih mučenika posvećen Bleiburgu, žicala državu pare, dovukla kamenje sa 100 stratišta Hrvata (s posebnim naglaskom na partizanske zločine; ustaške […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: