Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Švedska: Tučnjava zbog Isusa u “lošem društvu”

2 komentara

Eto, i napredni svijet pati od homofobije, kako prenosi Queeria:

Na jugu Švedske, u gradu Jönköping, došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo oko trideset ljudi, zbog izložbe “Ecce Homo”. Izložbu čini 12 fotografija umetnice Elisabeth Ohlson Wallin koje pokazuju Isusa s transseksualcima, HIV pozitivnim osobama i gay muškarcima.

Grupa mladića je u nedelju uveče pokušala zapaliti fotografije koje su izložene u Kulturnom centru u Jönköpingu. Zaposleni u centru su pokušali popraviti tragove paljenja kada je došlo do tuče. “Ako je ovo bila akcija neke kršćanske grupe, onda ništa ne razumijem”, objašnjava Tony el Zouki, upravnik centra. “Poruka kršćanstva je da se ljudi trebaju međusobno razumjeti i voljeti.”

Izložba je imala svoju europsku turneju od 1998. do 2000. godine. Pojedini Kršćani smatraju da izložba simbolizira kršćansku ljubav prema bližnjima, dok drugi vide fotografije kao bogohuljenje. Prije nekoliko godina, ove fotografije su bile izložene i u katadrali u Uppsali s dozvolom tadašnjeg nadbiskupa Karla Gustava Hammara, zbog čeka je kasnije papa Ivan Pavao II otkazao sastanak s njim.

Samo me zanima je l’ gosn. el Zouki zaista tako naivan ili samo glumi. 😈

Da preduhitrim komentare kako su to samo neki marginalci… skorašnji novi svetac, Ivan Pavao II, teško da se može okarakterizirati kao “marginalac”. A otkantati vlastitog nadbiskupa jer je dozvolio izložbu koja je u skladu s Isusovim naukom (ali, kako se jasno vidi, ne i crkvinim), definitivno nije “sitnica” nego prije produkt ozbiljne ljutnje…

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

17. 8. 2007. u 21:54

Postano u Teologija, Umjetnost

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Čekaj malo, čekaj malo…neke stvari mi nisu potpuno jasne…
  Koliko znam, Isus nije bio član golf klubova, Rotary cluba, a nije niti pohađao neke krugove visokopozicioniranih ljudi. Štoviše, Biblija tvrdi da je imao bliskih susreta sa: gubavcima, slijepim i gluhonijemim osobama, šepavima, epileptičarima, opsjednutima, ženama sa jakim hemoragijama, oboljelima od hidropizije, and so on. Iz navedenog proizlazi da:
  a) Isus nije izbjegavao ljude koji su živjeli na samim marginama društva, stoga mi nije sasvim jasno zašto su ti švedski kršćanski talebani digli takvu frku. Pokušali su zapaliti fotografije? Ako ćemo tako, onda bi isti trebali zapaliti i Bibliju, ne? Pardonček, trebali bi NAJPRIJE zapaliti Bibliju, a tek onda uzeti u obradu slike u izložbi.
  b) Uzimajući u obzir broj oboljelih od gore navedenih boleština, ispada da je tadašnja Palestina bila prilično nezdravo mjesto. 😀

  Teomondo Scrofalo

  18. 8. 2007. at 9:11

 2. Ehej, ne kuzis! To su – saklonimeboze – pederi! Jos samo reci da se trebao druziti s bludnicama… whoops! 😛 😉

  Charon l'Cypher

  18. 8. 2007. at 11:42


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: