Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Sveti pokolj

2 komentara

Ne, neću trubiti o “svetoj” Inkviziciji koja je “davna prošlost i Crkva više nije takva”. Pogledajmo vremenski bliže događaje…

Index donosi text pod naslovom “U Argentini katolički svećenik osuđen na doživotni zatvor zbog likvidacija ljevičara“, iz kojeg ću izdvojiti:

ARGENTINSKI sud je 69-godišnjeg katoličkog svećenika Christiana Von Wernicha, bivšeg policijskog kapelana, osudio na doživotni zatvor zbog otmica, mučenja i ubojstva počinjenih u tzv. “prljavom ratu” protiv ljevičara 1970-ih i početkom 1980-ih.

Inače, zgodno je – ako ste manijakalni ubojica – imati pri ruci svećenika koji će dati instant-odrješenje od grijeha i pri tome ga niti najmanje neće smetati tričarije poput iskrenog kajanja…

Sudski proces, koji je trajao tri mjeseca, ustanovio je da Wernich osobno sudjelovao u sedam ubojstava, 42 otmice i 31 slučaju mučenja zatvorenika. Također je ustanovljeno kako je Wernich policajce i pripadnike eskadrona smrti osobno odriješivao grijeha nakon svakog zločina.

Zanimljivo je da sveti rat protiv ljevičara (crkvenim riječnikom: terorista) svetiji od tajnosti ispovijedi, koja je inače prepreka progonu najgorih ubojica, silovatelja i sličnih otpadaka društva:

Neke od žrtava su svećenika optužile da je policiji i eskadronima smrti prosljeđivao podatke dobivene prilikom ispovijedi. Otac Wernich je takva svjedočanstva pripisao “utjecaju vraga”.

Hmda… “vražje” je sve što je kontra Crkve, čak i kad je pro-Boga…

Nije da je to neka spektakularna pravda, da je neki 70-godišnjak pospremljen u zatvor “doživotno”, ali slijedeća sramežljiva najava daje nekakav dašak nade:

S presudom je bila zadovoljna i Tati Almeyda, članica organizacije Majke Plaze del Mayo koja okuplja roditelje i rodbinu “prljavog rata”. Međutim, ona je dodala kako Wenrich nikada ne bi tako dugo izmicao pravdi da iza sebe nije imao crkvenu hijerarhiju, odnosno da je došao red da se ispita i uloga Crkve u najkrvavijem i najmračnijem razdoblju novije argentinske povijesti.

Naravno, i to zazivanje pravde je samo “utjecaj vraga”…

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

10. 10. 2007. u 11:12

Postano u Politika

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Već vidim kako će Crkva zauzeti jedan od dva omiljena stava:
  1) “To nije službeno stajalište Crkve, te osuđujemo ovakvu zlouporabu crkvene vlasti od strane pojedinaca” ili
  2) No comment/ignore mode.

  Don’t cry for me, Argentina…

  isisrosenkreuz

  10. 10. 2007. at 13:10

 2. Most likely ovo drugo, jer ono prvo povlaci osudu takvog pojedinca, a oni svojima sude samo ako ispadnu – saklonimeboze – pederi koji NE siluju male djecake…

  Charon l'Cypher

  24. 10. 2007. at 7:29


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: