Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Papa flamer

leave a comment »

Općepoznato je da su nama i našem ljudskom umu nedokučivi putevi kako Bog i Njegov uzvišeni um djeluju.

Ne samo da nam nije dano da shvaćamo njegov um, već je naša ograničenost tolika da ne shvaćamo niti njegovo djelovanje putem znakova. Srećom, neki su veoma jasni, kao na primjer ovaj limun.

Čist primjer je i ovaj znak, odnosno pojava Ivana Pavla II. u plamenu vatre. Treba puno vjere da se dokuči Gospodinov naum, ili (ne baš) previše mašte da indoktrinitani um prepozna u svemu “znak više sile”.

Kako prenosi T-Portal:

Sve se to odigralo u Poljskoj u mjestu Beskid Zywiecki gdje je zapaljena buktinja na misi zadušnici na otvorenom gdje se prigodno obilježavala druga godišnjica njegove smrti.

Priču je objavila vatikanska televizija koja je specijalizirana za religijsku tematiku.

Direktor televizije Jarek Cielecki, poljski svećenik i bivši prijatelj Ivana Pavla, odmah je otputovao u Poljsku kada je čuo da je događaj dokumentiran i fotografijama. Cielecki je uvjeren da je na fotografiji bivši papa.

‘Na slici se u plamenu može razabrati ljudska figura, a ja mislim da je riječ o služi Božjem, papi Ivanu Pavlu II’, rekao je Cielecki.

Fotografija je više puta prikazana na talijanskim televizijskim postajama i na vjerskim web siteovima, od kojih su neki zabilježili rekordan broj ulaza.

Gregorz Lukasik, Poljak koji je fotografirao plamen, kaže: ‘Tek kada sam došao doma i pogledao fotografije shvatio sam da imam nešto neobično. Pokazao sam ih bratu i sestri i poput mene i oni su uvjereni da je plamen formirao lik pape Ivana Pavla II. Bio sam presretan.

Fotografiju sam pokazao našem biskupu koji je rekao da je Ivan Pavao okupljao mnogo hodočasnika tijekom života i da nastavlja i u smrti.’

Tko zna kakvu su halucinogenu tvar bacili na plamen vatre ti poljski vjernici da bi u njemu prepoznali voljenog i nikad prežaljenog papu…Iako asocijacija vatre (paklene?) i pape nisu baš najprimjereniji…Ili jesu?

Izvor: T-Portal

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

16. 10. 2007. u 13:58

Postano u Uncategorized

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: