Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Širenje mira vječnog analnim putem

with one comment

Index javlja da “Katolički mornarički kapelan priznaje krivnju za širenje AIDS-a među američkim mornarima“:

KAPETAN korvete John Thomas Matthew Lee, 42-godišnji katolički svećenik koji je svojevremeno služio kao kapelan američke Mornaričke akademije u Annapolisu, planira pred vojnim sudom u Quanticu priznati krivnju za cijeli niz kaznenih djela, uključujući i širenje virusa HIV-a među časnicima i mornarima.

Leeja su američke vojne vlasti optužili za sodomiju, tešku tjelesnu ozljedu, seksualno uznemiravanje, “bratimljenje” i “ponašanje nedolično časniku”. Lee je, kako navodi časopis Navy Times, za tešku tjelesnu ozljedu optužen jer je imao seksualne odnose s pripadnicima američke ratne mornarice usprkos toga što je znao da je još od 2005. godine zaražen HIV-om. Prema presudi vojnog suda iz 1987. godine, kasnije potvrđenoj na višoj federalnoj instanci, ustanovljen je presedan temeljem kojeg se osobe koje znaju da su zaražene HIV-om, a imaju seksualni odnos bez da to kažu partnerima, tretiraju kao osobe koje su počinile tešku tjelesnu ozljedu.

Kao i svaki drugi ubojica ili slični devijant, i Lee je bio “uzoran dječak čiji postupak štovatelji njegovog lika i (ne)djela ne mogu razumjeti”:

Paul Sexton, bivši sonarski tehničar na USS Port Royalu, tvrdi da je Lee bio “izvrstan časnik” u koga su se svi ugledali i od koga su svi tražili savjet, te da ne može shvatiti kako je mogao na takav način zloporabiti svoj položaj.

Zašto bi netko htio biti svećenik u oružanim snagama (čija se osnovna djelatnost kosi s onom “Ne ubij”) objašnjava David Clohessy:

David Clohessy, direktor Nacionalne mreže preživjelih žrtava svećeničkog zlostavljanja, tvrdi da su oružane snage “izuzetno atraktivne” za pohotne i seksualnom zlostavljanju sklone svećenike. “Žrtve i njihove obitelji se često sele, a titula časnika-svećenika sa sobom donosi još veći autoritet i prilike za zlostavljanje”, objašnjava Clohessy.

Je li ovdje pederluk veće zlo od širenja smrtonosne bolesti?

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

27. 1. 2008. u 14:07

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Da.

    đej đej okoča

    2. 2. 2008. at 13:47


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: