Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Tko zna s djecom bolje od osuđenog pedofila?

leave a comment »

Nitko, ako je vjerovati Katoličkoj crkvi u Hrvata.

Jutarnji piše:

ZAGREB – Velečasni Ivan Čuček (71) služio je misu na zagrebačkom Dolcu. U toj vijesti ne bi bilo ničeg neobičnog da se s oltara u crkvi Svete Marije na samom Kaptolu vjernicima nije obratio Čuček koji je prije nepune tri godine osuđen zbog pedofilije.

– Povremeno dođem na misu u crkvu Sv. Marije na Dolcu i zamalo sam se onesvijestila kad sam za oltarom vidjela vlč. Čučeka. No, kako na misu nisam došla zbog svećenika, nego zbog mise, izdržala sam do kraja – uzbuđeno nam je ispričala vjernica V. B. iz Zagreba.

Crkvi tu ništa nije sporno… ta on je odslužio kaznu:

– Vlč. Čuček može služiti misu, pa je tako nedavno služio misu u župi Svete Marije na Dolcu. No, nije riječ o redovitoj službi, već je izvanredno zamijenio župnika jer je župnik bio spriječen. Treba spomenuti i to da je vlč. Čuček odslužio uvjetnu kaznu i taj je slučaj za mjerodavni sud zaključen – rekla je voditeljica Ureda za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije.

Samo pritvor za aktivnu pedofiliju?! U državi čiji se građani rukuju palcem u šupak, postoje i olakotne okolnosti poput “dok je bio u pritvoru, nije napastovao niti jednu djevojčicu”:

Suci Županijskog suda smatrali su kako nije potrebno primijeniti potpuno kažnjavanje, nego samo prijetnju kaznom uz trogodišnji rok kušnje. U obrazloženju se se pozvali na to da je Čuček već bio proveo šest mjeseci u pritvoru, da je od počinjenja djela prošlo dosta vremena te da je u međuvremenu vlč. Čuček shvatio nedopuštenost svojih radnji. Uzeli su u obzir njegovo narušeno zdravlje, kao i to da župnik više ionako nije u kontaktu s djecom. Kazna je, eto, istekla u prosincu, a Čuček se vratio za oltar u samom središtu Zagreba.

Nije vam dosta apsurda? Ima još, ne brinite!

Slučaj je htio da se Čučekova misa na Dolcu podudari s akcijom Vatikana za danom molitve za oprost i okajanje za zlo naneseno žrtvama pedofilije. I to ne nekim apstraktnim, nego upravo iz crkvenih redova. Ta je inicijativa tako snažno odjeknula u nekim dijelovima Crkve, da su u Italiji započeli stalno klanjanje pred Presvetim, kako bi se ta moralna kuga oprala ne samo sa savjesti današnje Crkve, nego i od samog Svevišnjeg izmolila oprost za tako težak grijeh. U isto vrijeme samo korak od Kaptola svećenik kojemu je presuđeno upravo za pedofiliju služi misu. I to na sablazan samih vjernika. Ne ateista i agnostika i neprijatelja Crkve, nego samih vjernika koji su bili na toj misi.

Da ne ostanemo razočarani činjenicom da se sve ovo dešavalo nakon isteka kazne, evo i što Index prenosi, a Impious ovjekovječuje:

ŠESTINSKI svećenik Ivan Čuček, koji je 2004. godine osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog bludnih radnji nad djevojčicama, tijekom prošle je godine obavljao poslove župnika u Tuhlju, a služio je mise i u zagrebačkoj crkvi Svete Marije na Dolcu.

To je, dakle, činio i prije nego mu je istekla uvjetna kazna u prosincu prošle godine.

Ako je netko naivno pomislio da je jadan čovjek samo jednom zastranio ili da je to čak namještaljka jedne drolje… errrmmm… bilo ih je malo više. Obratite pažnju kako se sve kazna može (s)rezati:

Čuček je, podsjećamo, 2004. godine nepravomoćnom presudom bio proglašen krivim za 13 kaznenih djela bludnih radnji (kako je opisano tada, zavlačio je ruke ispod intimnog rublja na područje gologa dječjeg tijela, što prelazi dobrohotno dodirivanje i usmjereno je upravo na zadovoljenje spolne pohote okrivljenoga) te je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, no drugostupanjski sud Čučeku je u prosincu iste godine izrekao pravomoćnu presudu u trajanju od jedne godine i šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Tada je rečeno kako svećenik neće ići u zatvor pod uvjetom da u roku tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Razloga izmjene kazne bilo je tada nekoliko. Za dva kaznena djela bluda nastupila je zastara, a kao olakotne okolnosti naveden je, između ostalog, i doprinos i angažman svećenika u župnoj zajednici.

Kakvi Srbi i trgovina Kosova za cipele?! Hrvati trguju djecu za “doprinos i angažman svećenika u župnoj zajednici”!

Eh, i koga briga sto su tamo neke klinke prepipavane, kad su uspjele ne poludjeti?!

Isto tako nije postojala dokumentacija koja bi potvrdila da su djevojčice koje je svećenik zlostavljao bile na bilo koji način oštećene, jer je stručni suradnik suda obradom utvrdio da zlostavljane djevojčice dobro funkcioniraju, te da su u vrijeme zlostavljanja uredno pohađale školu i u potpunosti uredno funkcionirale u svojoj socijalnoj sredini.

Za kraj, preporučam komentar Nevena Barkovića na Business.hr.

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

26. 2. 2008. u 2:55

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: