Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Što Katolička Crkva misli o obrezivanju?

with one comment

Na portalu Glasa Koncila možete naći odgovor na pitanje iz naslova. Ovdje ćemo prenijeti samo dio odgovora koji govori o obrezivanju žena:

Kad je pak riječ o obrezivanju žena, koje se još vrši u nekim, osobito muslimanskim sredinama, to nema znakovne veze s biblijskim ni kuranskim obrezanjem, nije obred nego samo običaj. I nije riječ ni o kakvom obrezivanju kožice nego o čupanju dražice djevojčicama prije početka puberteta da se tako budućoj ženi onemogući doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vrijedna i vjerna supruga i majka. Možda je to bilo posebno prikladno muškarcima koji su morali imati više žena.

Nigdje u tekstu se taj čin izuzetno okrutnog sakaćenja djece (djevojčice se obrezuju prije ulaska u pubertet!) ne osuđuje, nego se na njega čak i gleda s razumijevanjem, kao što je vidljivo iz boldanog dijela gornjeg citata.

Tekst na ovu temu objavio je i portal index.hr.

Oglasi

Written by kakamars

25. 3. 2008. u 20:28

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vidjeh ovo na Indexu, no moram reci da se ovaj put ne slazem s napisanim. Naime, naglaseni dio texta je ocito zamisljen kao objasnjenje iz perspektive onih koji to rade. Dapace, ova zadnja recenica mi zvuci solidno rugalacki muskarcima koji zele biti frajeri s puno zena, ali ih ne mogu zadovoljiti, pa pribjegavaju ovakvim zvjerstvima.

    Nadalje, rijec urednika Glasnika Koncila ipak nije (nuzno) stav Katolicke crkve.

    Osobno, vjerujem da odredjeni – cak i ne jako mali – dio svecenika KC misli onako kako se clankom aludira, no ipak ne bih isao u extreme u koje je otisao Indexov komentator (koji je tu “vijest”, btw, “posudio” od Nacionala).

    Charon l'Cypher

    26. 3. 2008. at 2:06


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: