Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Meksiko: Mini suknje za maksi nasilje

with one comment

MEKSIKO– Potaknuti valom nasilja i mnogobrojnim slučajevima silovanja, meksički su svećenici pozvali žene da iz svojih garderoba izbace kratke suknje. Naime, katolički dušobrižnici i improvizirani modni dizajneri tvrde da se “kratke suknje i slični odjevni predmeti mogu tumačiti kao svojevrsna provokacija”. U sklopu priprema za svjetski susret obitelji koji će se održati u Meksiku početkom 2009., glavni kanonik don Sergio Roman del Real sastavio je dokument u kojem iskazuje svoju “zabrinutost glede potpunog pomanjkanja čednosti u ovome stoljeću”. Između ostalog, autor modnog vademecuma navodi i sljedeće: “Žene koje pretjerano pokazuju dijelove svoga tijela kao da žele dati do znanja da su javno vlasništvo. Riječ je, dakle, o svojevrsnoj pornografiji i ‘mentalnoj prostituciji’.

Potaknut riječima gore navedenog modnog inkvizitora, Ravnatelj Nezavisnog sveučilišta iz Sinaloe, g. Hector Melesio Cuen Ojeda, promptno je zabranio svojim studenticama nošenje kratkih suknjica, tvrdeći da su iste ništa drugo nego “poziv na silovanje”.

S druge strane, jedan od najpoznatijih meksičkih dnevnih listova, El Universal, smatra da je takav potez “Povratak u srednji vijek (…) Nakon zabrane kratkih suknja, slijedit će zabrana dekoltea, hlača i drugih nepoželjnih odjevnih predmeta. Ovakvim korakom stići ćemo do točke da će sve žene morati nositi burku ili čador. (…) Društvo koje opravdava djela silovatelja koristeći ispriku da je žrtva ‘provocirala’ izgrednika može postići jedino porast kriminaliteta.”

Izvor:

UAAR (Unione degli Atei e degli Agnostici Razionalisti)

El Universal (columnas)

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

15. 8. 2008. u 10:34

Postano u Uncategorized

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Znate sto, decki? sve one kratke hlace koje ste nosili u mojoj blizini? poziv na silovanje. mislim da je jedino pravedno da uzmem sto mi pripada. isprovocirali ste me! ili?

    Acoustic Kitty

    25. 10. 2008. at 2:56


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: