Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Pope Maledict XVI versus the evil forces of Međugorje

leave a comment »

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere (bivša Sveta Inkvizicija) poduzima oštre mjere protiv Fra Tomislava Vlašića, prodavača magle iz Međugorja koji tvrdi da je imao susrete treće vrste s djevicom Marijom ni više ni manje nego 40.000 puta. Mora da je riječ o nekoj novoj halucinogenoj drogi koja kruži na području Hercegovine. :mrgreen:

vizionar i ljubitelj halucinogenih gljiva fra Tomislav Vlašić

vizionar i ljubitelj halucinogenih gljiva fra Tomislav Vlašić

Fra Tomislavu Vlašiću određen je obavezni boravak u jednoj kući Reda male braće u Lombardiji, zabranjeni su mu djelovanje i obavljanje dušobrižništva, javni istupi i propovijedanje, a mora obavezno pohađati tečaj teološko-duhovne izobrazbe.

Dakle, njemački ovčar Ratzinger nije baš sportski prihvatio popularnost i masovnu posjećenost svetišta u Međugorju. Naime, Daily Mail prenosi vijest o svojevrsnoj demontaži koju je papa Maled…pardon, Benedikt XVI pokrenuo protiv sanktuarija utemeljenog na naivnosti vjernika i poduzetničkom duhu mejd in Hercegovina. Razlog: spomenuto svetište nije samo nepriznato od strane Vatikana, već se smatra da je leglo prijevare, obmana i mnogobrojnih laži. Bootleg shrine, bloody ‘ell. 😀 Dakle, poglavar Katoličke crkve – onaj koji vjeruje u legendu kozmičkog židovskog zombija čija nadnaravna moć pruža vječni život u znaku blaženstva onima koji telepatski komuniciraju s njim radi uklanjanja zle sile iz ljudske duše koju je izazvala zločesta žena nastala od partnerovog rebra i koja je razgovarala sa zmijom u svezi konzumiranja ploda s čarobnog stabla – tvrdi da je priča o masovnim ukazanjima djevice Marije u Hercegovini čista laž. Hm, zanima me na temelju kojih činjenica i argumenata Vatikan dokazuje da je ovdje riječ o obmani, dok s druge strane mjesta kao što su Lourdes ili Guadalupe zaslužuju brend službenih svetišta. Anyway, let’s go back on track. U današnjem Glasu Istre piše sljedeće:

Vatikan je kaznio Vlašića zbog upletenosti u međugorski fenomen, širenja sumnjivih nauka i manipulacije savjestima te sumnjiva misticizma i neposluha. Po odluci Kongregacije za nauk vjere, Vlašić je kažnjen obaveznim boravkom u jednoj kući Reda male braće u Lombardiji, zabranjeni su mu djelovanje i vršenje dušobrižništva, javni istupi i propovijedanje, a određeno mu je i obavezno pohađanje tečaja teološko-duhovne izobrazbe. Vlašić je upozoren na to da će u slučaju tvrdokornosti i neposluha biti otpušten, a u Vatikanu sumnjaju u njega zbog »krivovjerja i raskola«.

Ima toga još:

Papi je 1984. pisao da upravo on »po božanskoj providnosti vodi međugorske vidioce«. Međutim, mostarski biskup Žanić iste je godine nazvao Vlašića »mistifikatorom i karizmatičnim magom«, nakon čega ga je potjerao iz Međugorja. Vlašić se predstavljao kao »duhovni vođa« šestero djece koja su tvrdila da su svjedočila međugorskim ukazanjima. Prema pisanju britanskog lista, osamdesetih godina bio je protagonist seksualnog skandala koji nikad nije dobio svoj epilog. S časnom sestrom poznatom jedino kao sestra Rufina navodno je dobio dijete, a tih se godina, točnije 1984., Vlašiću dogodilo i prvo ukazanje. Gospa mu je navodno kazala da je »živi svetac«, o čemu je obavijestio crkvenu hijerarhiju, sve do tadašnjeg Pape. Kasnije je upravo Vlašić bio taj koji je »s Božjom pomoću« vodio djecu do brda ukazanja na kojem im se ukazivala Marija.
Nakon toga preselio se u talijansku Parmu, gdje je osnovao vjersku zajednicu »Kraljica mira«, dok je Međugorje postalo najposjećenije hodočasničko svetište, iako nikad nije dobilo blagoslov Vatikana.

Vatikanski biskup i glavni egzorcist (a možda i lovac na vampire, vukodlake, poltergeiste, chupacabre, itd.) nedavno je izjavio da je Međugorje “skandal” i “đavolska prijevara”.

Kao da će njegove riječi nešto promijeniti. Hoće li to zaustaviti mnogobrojne vjernike koji bezglavo hrle u Međugorje? Čisto sumnjam. No, dok se papa i njegova ekipa srde i pjene, lokalna turistička zajednica trlja ruke, s obzirom da se vrti masna lova. Naime, čak je i sam Washington Post prošle godine pisao o transformaciji Međugorja od sela s “nekoliko stotina siromašnih uzgajivača duhana i vinograda u kojem početkom osamdesetih nije bilo gostinske sobe ili restorana, do današnjih 15.000 turističkih kreveta, asfaltiranih putova, suvenirnica, turističkih agencija i pizzerija”, čijih oko 4.000 stanovnika često premaši dnevni broj posjetitelja.” (izvor)

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

6. 9. 2008. u 1:21

Postano u Teologija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: