Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Kako nam je (opet) odzvonilo

leave a comment »

Da se crkveni teror vratio u Hrvatsku, znamo već dugo. Najnovija potvrda dolazi u vidu promjene Zakona, po kojem crkvena zvona više nisu buka, pa smiju tandrčiti od 0 do 24.

Crkvena zvona opet slobodno zvone:

Hrvatska će crkvena zvona nakon 5 godina zabrane ponovno zvoniti od 0 do 24. Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije promijenjen je zakon koji je zvona smatrao bukom.

Ne smeta to ništa vrlim Hrvatima, velikim vjernicima:

Obitelj Kokić živi pokraj crkve u Marjančancima. Zvona im nikada nisu smetala. Za njihovu slobodnu zvonjavu Štefica se pomolila u Dnevniku Nove TV još u travnju.

Šteficine molitve ili zvono na uzbunu s Kaptola, uslišene su, a zakon je promijenjen. Crkvena zvona više nisu buka. Bez straha od zakona mogu slobodno zvoniti od 0 do 24.

Da smo prava, građanska-a-ne-religijska država, potrudio se objasniti Marin Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije:

“Dosadašnji zakon bio je sramotan i nije uzimao u obzir da smo mi ipak kršćani, katolici koji ne smatramo naša zvona bukom”, rekao je Marin Srakić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Ne smatram niti ja svoje Slayere i Rammsteine bukom. Hoće li se gospon Srakić zauzeti i za moje pravo da maltretiram okolinu?

Povrat prava na buku u Đakovu je prikladno proslavljen… bukom:

S đakovačke Katedrale orila su se danas sva zvona. Svijetu su javila dvije važne stvari – Đakovo je postalo nadbiskupijsko središte i starom zakonu o buci je odzvonilo.

Naravno, promocija u nadbijskupijsko središte znači i ponešto veću vreću… no koga to briga? Važno je da možemo svakih 15ak minuta uživati u milozvučnim zvucima crkvenih zvona….

“Ja volim kad zvoni. Znam koliko je sati. Svaki sat, pola i 15 minuta. Ja to i noću čujem. Kad zvoni, normalno da se širi zvuk. Ja živim 100 metara odavde. Meni ne smeta”, rekla je Vera Damijanić.

Toliko o teroru “većine” nad manjinom. Laku noć, Hrvatska… ako uspiješ uhvatiti imalo mira za okrepljujući san…

Misao dana:

In the moonlight,
not a bird is singing lullabyes.
In the moonlight,
I hear a church bell ring its evil song.

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

5. 10. 2008. u 14:24

Postano u Običaji, Politika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: