Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Križem protiv bundeve

2 komentara

Neki bi mogli pomisliti da je danas dostojanstvo smrti pravo svakog čovjeka da napusti ovaj svijet na način koji čuva njegovo dostojanstvo i koji je u skladu s njegovim željama. Krivo. Jako, jako krivo. Dostojanstvo smrti jest kategorička zabrana svih proslava za Halloween budući da takva slavlja narušavaju dignitet i integritet teme i događaja kao što je smrt. Ne, ovo nije prvoaprilska šala, ovo je halloweenski proser RKCa 🙄

Svoju morboznu ljubav prema svemu što je mrtvo (Isus in primis), Crkva potvrđuje time što i ove godine gromoglasno upozorava na opasnost koja nam prijeti od tog naizgled bezazlenog običaja. Udruga Ivan XXIII. upozorava da ta vrsta maskenbala nije ništa drugo nego fasada za “veliki kolektivni sotonistički ritual” pozivajući katolike da se suzdrže od tog slavlja jer “slaviti Halloween znači obožavati Sotonu”. Udruga si postavlja pitanje: “Da li želimo da naša djeca slave blagdan Svih Svetih u okruženju demona, Sotoninog kravljevstva i smrti ili im želimo okruženje sreće, radosti i života u svjetlu? Potaknite vašu djecu pitajući ih da li se žele igrati i zabavljati u društvu demona i zloduha ili će izabrati da se raduju i slave sa Svim Svetima koji su simpatični Isusovi prijatelji?”.

Sve bi ovo bilo samo smiješno (i prilično primitivno) da se nije oglasio i mnsg. Zenti, biskup Verone koji je naglasio: “Halloween nas potiče da gledamo na smrt u kontekstu maškara ili seoskog okupljanja, a ne sa ozbiljnošću koju smrt zaslužuje budući da sistem kojeg Halloween nameće dolazi iz sotonističko-ezoterijskog okruženja”.

Lik ne samo da je mentalni bolesnik koji veliča smrt potičući roditelje koji su odgovorni za odgoj svoje djece da se osvjeste i shvate opasnost Halloweena, već je i neuk glede tradicija koje čak i 2000 godina plitkog kršćanstva nisu uspjele iskorijeniti pripisujući im neko sotonističko podrijetlo i konotacije. I naravno, po dobroj staroj metodi koju Crkva toliko voli, ako ne može nešto uništiti kreće u ocrnjivanje i blaćenje.

Oni koji su pokušali stati na loptu naglašavajući da u demokratskom društvu tko želi ima pravo slaviti Halloween i oni koji su kršćanima predbacili netoleranciju, bili su dočekani komentarom da takvo razmišljanje slijedi logiku koja podsjeća na diktaturu.

Zanimljivo je to da je katolička opsesija smrću općeprihvaćena i zaogrnuta plaštem svetosti, dok se klinci koji na sebe stave plahtu i zabavljaju se žicajući bombone proglašavaju Sotoninim slijedbenicima i takve se radnje smatraju kontraproduktivnima za dobar odgoj. Jedan katolik koji ljubi komad mrtvog sveca je bogobojazni vjernik, netko tko pojede kolačić u obliku pauka je sotonist. Osoba koja prijeđe stotine kilometara kako bi se klanjala mrtvom svecu je kreposna, netko tko ide na zabavu za Halloween čini nešto mračno i okultno. Ako stvarno netko tu veliča smrt i patnju, to sigurno nisu ljudi koji će večeras slaviti Halloween. Usput, želim im dobru zabavu 😉

IZVOR UAAR

Written by isisrosenkreuz

31. 10. 2008. u 9:57

Postano u Običaji, Zabava

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Čitam ovaj site već 2 sata i mogu reć da je fenomenalan, s jedne strane me ovo šokira, no s druge ne čudi…

    Ovo s halloweenom ilivam Samhainom je prava komedija… takvo nešto samo mogu “božji izaslanici” reć… “sve što nije naše je čisti sotona! al ipak smo SVI jednaki i ravnopravni, “mir” SVIMA”

    Herr Mannelig

    17. 11. 2008. at 11:50

  2. […] kampanjama s kršćanskim predznakom koje su se prethodnih godina održale u Trevisu, Veroni (Italija), ali i u Hrvatskoj. Razlozi napada na Halloween su uvijek isti: udaljavanje od Isusa, […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: