Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Stop hlačama i jogi

4 komentara

Zakaria Stapa

Zakaria Stapa

Kuala Lumpur -Nakon što su ženama zabranili nošenje hlača, članovi Državnog vijeća u Maleziji namjeravaju zabraniti i jogu. Razlog? Vježbanje joge nanosi štetu islamskoj vjeri. Zamjenik šefa Državnog vijeća general Othman Mustapha najavio je da će uskoro objaviti službeno priopćenje po tom pitanju.  Profesor islamistike Zakaria Stapa izjavio je da muslimani ne smiju vježbati jogu s obzirom da to šteti njihovoj vjeri. Prije tjedan dana, Vijeće za fatve usvojilo je odluku kojom se konstatira da muškobanjasto ponašanje žena – a time se podrazumijeva i nošenje hlača – može prouzročiti lezbijske odnose. Valja naglasiti da je homoseksualnost zabranjena u Maleziji, gdje od ukupnih 27 miljiuna stanovnika više od polovice čine muslimani.

Izvor: Reuters UK

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

31. 10. 2008. u 7:22

Postano u Politika, Teologija

4 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ajme, oni imaju nešto što se zove Vijeće za fatve 😯
  Nakon mržnje prema ženama, evo još jedne zajedničke crte kršćana i muslimana – mržnja prema svemu što nije njihovo (plitko) tumačenje duhovnosti.
  Nakon katoličkih spika o jogi “koja razara brakove” i o njenom “negativnom utjecaju na duhovni život”, i muslimani su u jogi prepoznali opasnost.
  A što reći na izjavu da nošenje hlača kod žena može prouzročiti lezbijske odnose? Zar su onda Škoti koji nose kilt svi homići?

  Isis

  31. 10. 2008. at 7:40

 2. koji… k..?? cekaj, ne, pa ne mogu ljudi ovo shvacat ozbiljno, i poslusat? skeri.

  Acoustic Kitty

  31. 10. 2008. at 11:11

 3. Ma to oni su oni protiv yoge samo zato da smanje stopu krađa… 🙂
  http://uk.youtube.com/watch?v=yOEMtM66vwM

  @Isis: ne ne, krivo su te podučili – u katoličanstvu yoga je ok, al bez ‘čudnih naziva’, neprimjerenih ‘svetih ljudi’, valjda i bez neprimjerenih poza 😆 I meditacija je ok, al bez ‘čudnog blebetanja’ (misleći na mantre, makar korisnost mantri je u vibraciji, a ne u značenju 🙂 )

  Taj info izvedoh iz blebetanja sa prilično katolički nabrijanim pukom (including jednu studenticu teologije) na – tečaju za šivanje 😯 (na kojem se non stop puštao radio marija – nije čudo da nisam završila tečaj do kraja 🙂 )

  Dakle, točna fraza je bila ‘yoga je ok, ali….’ i ‘meditacija je ok, ali…’ (ali ne zla indijska i sl. originalna, već divna i krasna kršćanska – al ne-dala-ljubičasta-voluharica da se tu trpne pravoslavno nešto, već se naravno misli na katoličko i superduper velikohrvatsko :roll:)

  Inače, kad čovjek popriča sa _duhovnim_ svijetom (u pravom smislu riječi duhovno, ne s nekim wannabejima 🙂 ) onda vidi koliko stvari vibracijski mogu biti slične, ali katolicima je više kul gledati značenja (bolje rečeno, nečija tumačenja koja postaju propisi) nego korisnost.
  Npr. reiki je nešto fuj, loše, to su ‘krive energije’ i treba se samo moliti bogu…. (info opet s istog tečaja… totalno mi je dobro došao tečaj za doživjeti sheeplove uživo) [hm, kako se sheeple koristi u hrvatskom? :-k]

  Npr, om i amen se mogu oboje izgovoriti da jednako vibriraju – ‘m’ je to koje treba vibrirati… No, jeste li kad čuli da netko kaže ammmmmmmmmmmmennnnnnnn, ili slušate samo blejanje aaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen 😀
  Dapače, amen je IMO tehnički korisniji, jer ima i ‘m’ i ‘n’ na raspolaganju u jednom potezu…. al kad sheeeeepl vođe ne znaju drugo nego tjerat ovce na blejanje 🙂

  Anyway, bolje tako da im je sve loše i zlo 🙂 Bit će manje sheeplova na mjestima gdje se može naučiti i nešto korisno 🙂
  A našla sam da postoje još 2 tečaja šivanja u Zgu 😀

  Ovo o hlačama – hm, dimije su zapravo hlače – velikog dupeta, ali tehnički bi ja to trpnula u hlače – da li antihlače odredba znači da ekipa može u minice? 😆

  N

  4. 11. 2008. at 10:48

 4. […] smo pisali o vjersko zatucanim sredinama gdje žene ne smiju nositi taj odjevni predmet. Mora da je jako frustrirajuće za svemoćnog Allaha to da ne uspije sam izvojevati pobjedu nad […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: