Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Miroljubivi i tolerantni: Islam

2 komentara

Prenosim Indexovu vijest od prije cca 3 tjedna:

NAJVIŠI SUDAC Saudijske Arabije je izjavio kako pravo u toj državi dozvoljava ubijanje vlasnike televizijskih postaja s “nemoralnim” programom.

Šeik Salih Ibn al-Luhaydan je to izjavio u programu državne radio-postaje, odgovarajući na pitanje jednog od slušatelja vezano uz zabavne emisije u kojima se pojavljuju oskudno odjevene plesačice, a koje se emitiraju u doba Ramazana, svetog mjeseca u islamskom kalendaru.

Pitanje se odnosilo na desetke satelitskih TV-kanala koji se emitiraju na području Bliskog Istoka, a koje svakog dana gledaju milljuni Arapa.

“Nema sumnje da su takve emisije izvor zla, a vlasnici tih postaja su isto toliko krivi kao i oni koji ih gledaju”, rekao je šeik. “Opravdano je ubiti ljude koji propagiraju korupciju ako se njihova zlodjela već ne mogu spriječiti drukčijim kaznama”, dodao je on.

Dakle, nema sumnje da ste izvor zla ako pokažete (ili samo pogledate!) golu nogu, ili – ne dao Allah – sisu… no, recimo, ako se omotate dinamitom i pobijete sebe i još desetke civila koji nemaju veze s ničim… onda ste heroj, ne?

Opako su zlo ti televizori… upale se, nabace golu nogu, i ne daju vam promijeniti kanal, pa čak niti okrenuti glavu u stranu! Pravo čudo tehnike! Konfučije bi bio ponosan!

Ako nekim čudom uspijete ne biti zli “golotinjom”, prijeti vam druga napast da budete zli, do te mjere da će vas vrlo liberalna vlast Maroka – zabraniti. Opet Index, u današnjem članku:

DISTRIBUCIJA francuskog tjednika L’Express International zabranjena je u Maroku, jer kako ističe tamošnja vlada u člancima koji se bave religijama i njihovim odnosima sustavno se vrijeđa islam, javlja Associated Press.

Ok, vrijeđanje (kod nas najčešći uzročnik smrtonosne bolesti “duševnih boli”)… tu se obrnu milijuni kuna kad, recimo, u Hrvatskoj pokušate javno objaviti dokaze da je neki političar nešto ukrao. Da vidimo kako su Francuzi uspjeli uvrijediti Islam…

Ono što je najvjerojatnije sporno marokanskim vlastima je širok pregled kršćanstva i islama, u kojem su uspoređeni Isus i Muhamed, odnosno njihovi citata iz Biblije i Kurana, zaključujući na koncu da muslimanski sveti spis opravdava nasilje prema onima koji odbijaju poslušati islamski zakon.

Osim toga, Muhamed nije prekriven bijelim velom na mjestima na kojim se pojavljuje zajedno s Isusom. Marokanskoj vladi smeta i to što su Muhamed ratnik i Muhamed mirovnjak objedinjeni u jednom liku.

NE! Dva Muhameda u jednom liku! A što se desilo sa Svetim trojstvom? Ups… krivi set bajki (ili, točnije, horror pričica). 😛

Eh, a ne možete samo tako citirati nekoga tko definira i odobrava fatve i onda zaključiti da je taj nasilan prema “nevjernicima”. Jok, bolan! To je “uvreda” i još dobro prođeš ako te samo zabrane…

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

3. 11. 2008. at 18:22

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] — Charon l'Cypher @ 6:59 pm Nastavljamo sagu o miroljubivom i tolerantnom Islamu (cf. prvi i drugi dio), uz rizik da me netko upuca kao “mohareba” ili zabrani ovaj blog zbog […]

  2. […] l'Cypher @ 10:42 pm Seriju “Miroljubivi i tolerantni”, koja za sada ima dijelove Islam i Islam (drugi dio), nastavljamo s nama ponešto (geografski) bližom religijom: s […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: