Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Space oddity

with one comment

Talijanska novinska agencija ANSA izvještava o prvom putovanju jedne kršćanske relikvije u svemir. Riječ je  o relikviji Svete Tereze iz Lisiexua,  čiji su ostaci prošli 9.177.030 km oko Zemlje,  brzinom od 27.291 km na sat (i to besplatno :mrgreen: ). Prije lansiranja u orbitu, astronaut Ron Garan kontaktirao je sestre karmelićanke iz mjesta New Caney (USA) – koje su čuvale relikvije navedene svetice – sa zamolbom da se pomole za njega i njegov zadatak, te da mu povjere neki sveti predmet koji će ga pratiti tijekom cijele misije.

Čudan je taj Ron Garan. Umjesto da pokupi neku zgodnu curu tipa Scarlet Johansson i da s njom provede 14 dana na miru, američki je astronaut sa sobom ponio ostatke redovnice koja je umrla prije ravnih 111 godina. Ashes to ashes, lust for dust… :mrgreen:

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

23. 11. 2008. u 0:52

Postano u Znanost

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. A tko zna jeli se to on sjetio. Koliko imamo primjera oko nas da su ljudi prepisali svoju imovinu crkvi, svoju zemlju, stan i slično i to samoinicijativno nakon nekoliko mjeseci ili godina pritiskanja izluđivanja i svih aktivnosti koje bi bile kriminalno dijelo da to nije napravila crkva.

    Amerika je postala pokorena zemlja za razne kršćanske crkve koje rade što hoće, gnjave koga hoće, pljačkaju koga hoće (doduše u ovoj maniri, čovjek to “samoinicijativno” napravi). I tako se astronaut sam sjeti da nešto napravi i izreklamira lokalne gazde. A gluposti s “relikvijama” su komedija, cijelu su povijest zabava za sve s mozgom. Nošenje okolo pepela ili kostiju nekog jadnika osuđenog da glumi nekog navodnog sveca je jadno. To smatraju i sami kršćani i osuđuju kada to rade pripadnici drugih religija, kod Santerije, Woodooa i drugih.

    mrgud

    28. 11. 2008. at 11:20


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: