Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

The Vatican Empire strikes back

with one comment

Francuska delegacija predložila je Ujedinjenim narodima globalnu depenalizaciju homoseksualnosti. Riječ je o inicijativi koju su de facto prihvatile sve zemlje članice Europske unije; no pogodite koja se sićušna (ali bezobrazno bogata) državica usprotivila, a nije članica EU i niti UN?

Vatikanski promatrač u UN, msgr. Celestino Migliore, žestoko se protivi navedenom prijedlogu, tvrdeći da bi zemlje koje nisu voljne prihvatiti ukidanje kažnjivog djela homoseksualnosti mogle postati predmetom međunarodnog pressinga i svojevrsne izolacije:

Monsignor Celestino Migliore, the Holy See’s permanent observer at the UN, said the Catechism of the Roman Catholic Church forbade “unjust discrimination” against homosexuals. However outlawing discrimination by means of a UN declaration meant that states which did not recognise same sex marriages would come under pressure to do so.

Odakle je tip izvukao same sex marriages stvarno mi nije jasno. Naime, francuska delegacija nije uopće spominjala istospolne brakove, već samo to da homoseksualci i lezbijke imaju pravo na život. Is it asking too much? 🙄 Time Vatikan praktički daje svoju podršku muslimansko-fundamentalističkim zemljama u kojima su homoseksualci i lezbijke podvrgnuti mučenju, kamenovanju i smrtnoj kazni. Well done, guys. 🙄 Kada je trebalo osvijestiti javnost zbog nedavnog masakra kršćana u Indiji, na Trgu Svetog Petra  molilo se sve u šesnaest; no ta se politika očigledno ne primjenjuje čim su homići u pitanju.

Talijanska udruga Arcigay promptno je reagirala na Miglioreove izjave:

“Izuzteno je ozbiljno i teško to da se Vatikan, a time i cijela Rimokatolička crkva, uporno zalaže protiv usvajanja ovog prijedloga. Na taj se način praktički osuđuju na smrt svi gay i lezbijke čija je jedina nesreća ta što žive u zadrtim i nasilničkim zemljama.”

Na današnjoj radio-emisiji Caterpillar koju svakodnevno emitira državna Radio Due RAI, predsjednik udruge Gaynet Franco Grillini podsjetio sve prisutne u studiju kako Vatikan nema status članice u Ujedinjenim narodima, no unatoč tome zahtjeva da suverene države ponizno slijede sve njegove direktive. By the way, znate li zašto Vatikan nije zemlja članica Ujedinjenih naroda? Sitnica: neprihvaćanje Deklaracije o ljudskim pravima. Upravo tako – Vatikan nije potpisao i prihvatio Deklaraciju o ljudskim pravima.

Sa(i)d enough, huh?

Grillini je ujedno izjavio sljedeće:

“Groteskno je to da teokratska i autoritarna država koja u Ujedinjenim narodima ima samo status promatrača konstantno radi protiv onih ljudskih prava koji su postali sastavni dio kulture na zapadu.”

Izvori:

La Repubblica -Depenalizzazione dell’omosessualità; No del Vaticano alla proposta Onu

Il Tempo – Omosessualità, il Vaticano: “No alla depenalizzazione”

Times – Vatican opposes de-criminalising same sex unions

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

1. 12. 2008. u 22:02

Postano u LGBT, Ljudska prava

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jedini kojima, paradoksalno, Vatikan priznaje ljudska prava su fetusi. Ostalo nije bitno, kao što se već više puta dokazalo.

    Isis

    2. 12. 2008. at 7:31


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: