Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Iran- smrtna kazna za homoseksualce ostaje dalje na snazi

with one comment

Član Odbora za pravdu u iranskom parlamentu Mohammad-Taqi Rahbar potvrdio je da će u Iranu homoseksualci dalje biti osuđeni na smrtnu kaznu, neovisno o mogućim odlukama Ujedinjenih naroda glede univerzalne depenalizacije homoseksualnosti. Rahbar tvrdi sljedeće:

“Na temelju šerijatskog zakona, homoseksualnost u Iranu je mrska i neprihvatljiva. Stranci mogu govoriti što god žele, ali mi idemo dalje svojim putem, jer time želimo spriječiti korupciju.”

Osobno ne vidim nikakav suodnos između homoseksualnosti i korupcije. Ako ima netko tko čita ovaj post i da je u stanju objasniti mi kako istospolni seks može navesti nekoga na korupciju, well, zamolio bih ga/ju da mi to objasni. Thanx in advance. Nakon hvalospjeva smrtnoj kazni, Rahbar je izjavio da “islamski zakon jamči sva prava”.  E to je već dobra fora.

“Iako se bude uvela dekriminalizacija homoseksualnosti” nastavlja Rahbar “nitko ju neće moći nametnuti, s obzirom da svaka zemlja ima svoje zakone, prava i zabrane. Isto vrijedi i za međunarodnu povelju ženskih prava, koju su prihvatile mnoge zemlje, čak i neke muslimanske. No, mi je ne prihvaćamo jer se ne nipošto ne slažemo s pojedinim odredbama.”

Iz priloženog je jasno da iranski političari i Vatikan ipak imaju zajedničku točku – nepriznavanje osnovnih ljudskih prava homoseksualcima. I dok ih Vatikan diskriminira na jedan način, islam ide korak dalje i primjenjuje fizički oblik diskriminacije. Živio monoteizam! 🙄

Izvor: Corriere della Sera – Omosessualità, in Iran resta la pena di morte

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

3. 12. 2008. u 11:07

Postano u LGBT, Ljudska prava

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] plaćate pretplatu, srećom pa imamo Glas Koncila da nas brani od onih koji vode u korupciju, kako nas je to lijepo podučila čovjekoljubiva i nadasve tolerantna država zvana Iran. Da je do naših vrlih crkvenjaka, u lijepom bismo se društvu […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: