Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Spin preachers

2 komentara

Općepoznato je da za vrijeme božićnih blagdana Crkva poziva vjernike (i one koji to nisu, naravno) da pomognu bližnjem i čine dobra djela.

I tako, imajući na umu pomoć bližnjima, ove se godine vjernicima daje mogućnost da svojim potpisom pomognu homoseksualcima i ženama u vezi pitanja neželjne trudnoće. Naravno, pomoći će na crkveni način, tako da će se svojim potpisom izjasniti protiv pobačaja i protiv istospolnih brakova.

Crkva, kao beskomprimisni borac za ljudska prava, baš ove nedjelje, povodom 60. obljetnice donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima, osjeća da mora cijelom svijetu ponovo objasniti kako su žene u biti samo inkubatori za svete fetuse i kako su homoseksualci bolesna i perverzna bića koja nemaju pravo na legaliziranu zajednicu sa partnerom. Ovo nadasve plemenito i altruističko mišljenje će se moći izraziti na izlazu svake crkve diljem Kroatistana nakon nedjeljne mise.

Unatoč činjenici da Vatikan nije potpisnik Opće deklaracije o ljudskim pravima, to sigurno nije razlog da se suzdrže od komentiranja i “poboljšavanja” iste, zar ne?

Iako se često ne vole baš previše, kada je u pitanju unazađivanje ljudskog roda i obespravljivanje određenih kategorija društva, Katolička crkva i Islamska zajednica uspiju naći zajednički jezik. Naime, Islamska zajednica srdačno podržava ovu inicijativu, a uz nju je podupiru i Evangelička crkva, Makedonska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva, Reformirana kalvinska crkva, Židovska zajednica Bet Izrael te Savez Evanđeosko-pentekostnih crkva.

Tu je inicijativu proljetos podržao i sam Nazinger na audijenciji u kojoj je primio predstavnike Europskog foruma za ljudska prava i obitelj.

Imam prijedlog – zašto ne bi Crkva, osim peticije, svojim vjernicima podijelila na izlazu iz crkve obračun prihoda i rashoda Kaptola? Ako  već koriste peticiju kao demokratski device, onda bi bilo sasvim fer prikazati vlastitu bilancu financijske i nefinancijske imovine, zar ne?

IZVOR

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

4. 12. 2008. u 12:03

Postano u Ljudska prava

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] crkvene peticije protiv dekriminalizacije homoseksualnosti i za kriminalizaciju abortusa (o tome je Isis već pisala na ovom blogu). Dakle, evo što u članku piše o prvoj izjavi HBK (moje boldanje): Izjavu o kulturi dijaloga i […]

  2. […] Uostalom, ovaj je potez u potpunosti s katoličkom borbom protiv UN-ove Deklaracije o ljudskim pravima, pri čemu se pribjegavalo i otvoren…. […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: