Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

666 i 999 na Prisavlju

leave a comment »

Za neupućene, ovaj naslov se iščitava kao “Zlo i naopako na Prisavlju”. A što je to zlo i naopako tamo?

Dat ću vam hint: utjecaj televizije na djecu.

E, sad vam je sigurno lakše! Polako prebirete po mislima, pa se prisjećate što bi to sve moglo biti zlo na televiziji koje uništava djecu. Pa nabrajate: bit će da su opet reprizirali serijal “First Blood” (poznatiji kao “Rambo”) ili “Umri muški”. Ili su, možda, nabacili prijenos utakmice u kojem nisu prikrili ustaške i nacističke simbole, te povike publike. Ili neki koncert Thompsona, gdje se mjeri kukuruz uz prikladne pozive ljubavi i (vječnog) mira “Smrt Srbinu!”. Ili onaj prokleti Big Brother, to leglo gluposti i dekadencije! Da, sigurno je to!

Ili, najgore od svega, tako strašno da ne mogu to niti napisati… prijenos sjednice S… S… Sabora RH! 😯

Da Vas utješim, dragi čitatelju, vijesti su daleko gore! Ne, naše dežurne dušebrižnike ne brinu Rambo, nacistići, Thomspon, Big Brother, Little Sister,… Brinu ih daleko “kontroverzije teme”. Prenosimo s Indexa:

GLAS KONCILA, oformio je danas građansku inicijativu pod nazivom “Zaštitimo djecu od nepristojne televizije”, a putem portala te crkvene tiskovine organizirana je peticija te slanje pisama na adrese generalnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića, direktora programa HTV-a Domagoja Burića i pravobraniteljice za djecu Milu Jelavić.

Gay teme nisu za jutarnji termin?

Naime, katolička zajednica u Glasu Koncila traži da se emisije s kontroverznim sadržajem ne emitiraju u vrijeme kad su mnoga školska djeca, to jest maloljetnici, kod kuće bez roditeljskog nadzora, a od pravobraniteljice da poduzme korake u cilju zaštite djece. Neposredan povod borbe protiv “zločestog HTV-a” bile su emisije koje su propitivale pitanje homoseksualnosti.

Neslužbeno glasilo Kaptola zamjera HTV-u emisiju emitiranu u ponedjeljak 1. prosinca i to na kanalu HTV 1 u 10,15 sati. Riječ je dokumentarcu “Putovanje onkraj ulice” i to prva epizoda pod naslovom “Marais” u kojoj “Isild Le Besco otkriva svoju omiljenu četvrt: le Marais. Vodi u gay i lezbijsku knjižnicu, trgovine, kafiće i sado-mazo butike”.

Dva grijeha HTV-a

Drugi grijeh HTV-a je film koji je prikazan u 12.10 na HTV-u 2 pod naslovom “Istina o Jane”. Riječ je o filmu u kojem mlada djevojka odluči roditeljima priznati da je lezbijka.

To su kontroverzne teme za koje neki smatraju da je riječ o devijantnim oblicima ponašanja koje se moraju označiti za gledatelje, te ako bimaloljetnici gledali takav sadržaj, onda bi to trebalo biti uz pristanak ili nadzor roditelja, odnosno skrbnika”, navodi se u Glasu Koncila u kojem se potiču čitatelji da pišu na adresu odgovornih na HTV-u.GLAS KONCILA, oformio je danas građansku inicijativu pod nazivom “Zaštitimodjecu od nepristojne televizije”, a putem portala te crkvene tiskovine organizirana je peticija te slanje pisama na adrese generalnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića, direktora programa HTV-a Domagoja Burića i pravobraniteljice za djecu Milu Jelavić.

Eto, kad veći vi, dragi čitaoci, spavate dok vam nastranim pederlukom kvare djecu oni kojima plaćate pretplatu, srećom pa imamo Glas Koncila da nas brani od onih koji vode u korupciju, kako nas je to lijepo podučila čovjekoljubiva i nadasve tolerantna država zvana Iran. Da je do naših vrlih crkvenjaka, u lijepom bismo se društvu kretali…

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

9. 12. 2008. u 18:20

Postano u Djeca, LGBT, Ljudska prava

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: