Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Fašistički zakoni su ok; moderni zapadnjački nisu

with one comment

ratzinger_hitlerjugend

Papa naci u mladim danima, kao pripadnik poznatog humanističkog pokreta Hitlerjugend

Prenosimo s Indexa:

PAPA Benedikt XVI potpisao je zakon kojim se propisuje da na području države Vatikan više neće vrijediti talijansko zakonodavstvo, kao što je to bilo od 1929. godine, nego će se kao izvor pravnih normi uzimati katoličko crkveno pravo, ali i pojedini međunarodni propisi. Na ovakav crkveni “rez” nakon 80 godina Papa se odlučio zbog talijanskih propisa koji su u posljednje vrijeme sve više u nesuglasju s crkvenim pravom, ali i u suprotnosti s crkvenim naukom, poglavito onog dijela koji se odnosi na homoseksualce, istospolne brakove, te tretman embrija.

Podsjećamo, Lateranskim ugovorom iz 1929. godine kojeg su potpisali papa Pio XI i fašistički diktator Benito Mussolini, tada stvorena država Vatikan prihvatila je da neće donositi svoje pravne norme već će primjenjivati zakone Italije, propise rimske provincije i grada Rima. Vatikan na površini od 0,44 kilometara četvornih broji 940 stalnih stanovnika, od kojih njih 550 imaju državljanstvo. Tamo se gotovo svakodnevno nađe i tri tisuće zaposlenih, koji žive van vatikanskog teritorija. Zanimljivo da vatikanski Ustav važi od 2001. godine, a prema njegovim odredbama država je ustrojena kao apsolutistička monarhija.

Da se razumijemo, prihvaćam ja i da to nije (samo) zbog homoseksualaca, nego da papa naci možda želi i neovisno zakonodavstvo u svojoj apsolutističkoj monarhiji (što je, inače, u povijesti dokazano najhumaniji oblik vladavine). No, ne može se pobjeći od činjenice da su fašistički zakoni prihvaćeni kao dobri i nimalo “u nesuglasju s crkvenim pravom, ali i u suprotnosti s crkvenim naukom”, dok su moderni(ji) zakoni neprikladni. I onda ja ispadnem zloban kad kažem da je masovni planirani zločin u skladu s crkvenim naukom…

Eh, i prije nego mi netko kaže da je Pio XI. “morao popustiti stričeku Mussoliniju”… dotični je propao 1943. Dakle, na ovaj potez se čekalo 65 godina i zakone koji poništavaju negiranje (nekih) ljudskih prava. Čisto sumnjam da su se svih 65 godina bojali Mussolinijevog (zlo)duha.

Uostalom, ovaj je potez u potpunosti s katoličkom borbom protiv UN-ove Deklaracije o ljudskim pravima, pri čemu se pribjegavalo i otvorenim lažima (od strane svećenika koji “ne mogu lagati”).

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

4. 1. 2009. u 11:45

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] riješimo se bivšeg komunističkog kadra, uz uvjet da se Crkva riješi ljudi koji su bili članovi Hitlerjugenda, te da se distancira od svih onih koji su davali maksimalnu podršku južnoameričkim […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: