Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Molitva za Paklene

3 komentara

Počelo je svjetsko prvenstvo u rukometu, a portal Križ života predlaže custom molitvu koja bi mogla pomoći igračima hrvatske reprezentacije:

Bože, budi bliz svojim Duhom hrvatskim rukometašima na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u našim gradovima i našoj Domovini. Daj da oni igrom, a navijači navijanjem, svjedoče o tvojoj stvoriteljskoj svemoći i ljubavi prema čovjeku. To te molim po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Zanima me tko će biti glavni krivac u slučaju da repka ne osvoji prvo mjesto: sudac, slaba kondicija, Božja aljkavost, Sotona, Lino Červar, ili negativan aspekt Marsa? :mrgreen:

Nadalje, autor članka veli da “Molitva ne smije biti takva da Boga pretvara u hrvatskog navijača, već bi trebala biti zahvala Bogu na daru sporta i sportskih natjecanja.” Ne bi bilo loše sjetiti se organizatora i poreznih obveznika koji su svojim novčanim doprinosima omogućili da se umjesto škola i bolnica grade rukometne dvorane za ovaj sportski kermesse. Oprostite ako sam pomalo prozaičan i ako uzimam previše u obzir ljudski faktor, no koliko je meni poznato, Bog nije sufinancirao ovo prvenstvo (a Kaptol i Vatikan još manje). :mrgreen:

Kako god bilo, mislim da Lino Červar može mirno živjeti i bez molitvi.

Sve najbolje njemu i svim igračima, uz najbolju nadu da na idućim parlamentarnim izborima ne koriste svoj lik i djelo za tuđe (tuđe?) političke svrhe.

Bože, budi bliz svojim Duhom Paklenim momcima…

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

19. 1. 2009. u 16:53

Postano u Religijski linkovi

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mene nešto drugo zanima: kako to da nisu predlagali custom molitvu za rješenje korupcije, funkcioniranje pravosuđa, smanjenje siromaštva i kontainer-populacije, za pošteniju Vladu i pravednije društvo, za bolje obrazovanje, za primjerenu zdravstvenu reformu, za…? Kužim ja gospodina Boga da ima pametnijih briga od naše “repke” (pogotovo što se dotična diči nazivom “Pakleni”), ali Crkva u Hrvata ovime pokazuje zaista zanimljive prioritete…

  Charon l'Cypher

  20. 1. 2009. at 9:35

 2. Quote Charon: “Mene nešto drugo zanima: kako to da nisu predlagali custom molitvu za rješenje korupcije, funkcioniranje pravosuđa, smanjenje siromaštva i kontainer-populacije, za pošteniju Vladu i pravednije društvo, za bolje obrazovanje, za primjerenu zdravstvenu reformu, za…?”

  Jer je molitva premalo za sve što si naveo. Za takvo što treba u namjanju ruku otići u Lourdes. :mrgreen:
  Nego, mislim da bi trebalo proširiti sporty molitvu i uključiti nogometaše, košarkaše, veslače, hokejaše, boćare, pljočkare, igrače Dungeons and Dragonsa, Warhammera, lovce na mokule, free climbere, igrače tombole, trešete i briškule (Molim te Bože, blagoslovi sve karige i izbavi nas iz pakla lišine…).
  Mislim – zašto bi ove katergorije trebale biti uskraćene?

  Teomondo Scrofalo

  20. 1. 2009. at 12:45

 3. Looks like the custom prayer didn’t work.
  So much about the power of faith.

  Teomondo Scrofalo

  1. 2. 2009. at 20:38


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: