Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Brajša oprašta, proračun ne

3 komentara

Ako strahote koje su se događale u Caritasovom domu u Brezovici naša pravna država voli gurati pod tepih, to nije namjera ovog bloga.

A još je manje naša namjera prešutiti o sramotnim pohvalama koje je Jelena Brajša, jedna od krivaca u tom gnjusnom slučaju, dobila od maćehe Crkve. Kardinal Josip Bozanić je prije mjesec dana javno pohvalio gospođu (je li ona uopće dostojna te titule) Brajšu nakon njene izjave da svima oprašta. Da, oprašta medijima koji su grizli i digli prašinu oko cijelog slučaja. Oprašta Sudu koji je optužio. A u svojoj kršćanskoj velikodušnosti vjerojatno oprašta i onima koji su u svemu tome žrtve i koji nisu znali držati jezik za zubima pa su razotkrivene odvratne rabote na koje je ona žmirila (ili skrivala).

Kako god bilo, Crkva se još jednom dokazala kao organizacija koja je spremna prešutjeti kršenje zakona umjesto da prijestupnike izruči pravdi i učini sve da bi ista bila zadovoljena.

No dobro, reći će mnogi, to je bilo prije mjesec dana.

Danas imamo novu optužnicu – ne samo da joj se sudilo zbog prikrivanja dnevnika poremećenog manijaka koji je bio zaposlen u domu u Brezovici kao kuhar (za što je donesena oslobađajuća presuda, na sramotu našeg pravnog sustava, a ne Brajše), već ju se tereti i za neplaćanje poreza i doprinosa za zaposlenike. Dotična je oštetila državni proračun za vrtoglavi iznos od 5,7 milijuna kuna.

Zanima me da li će sada Crkva stati na njenu stranu, da li je i sada i ova optužnica samo, kako se očitovao pravnik Bozanić,  javni linč na nevinu Brajšu. Uostalom, nije li i sam Krist rekao “Bogu božje, caru carevo”?

Budući da je naše pravosuđe učinkovito poput ovčjeg mjehura u sprječavanju potresa, ne bi me začudilo da se opet donese oslobađajuća presuda. Tako će Brajša opet moći oprostiti svima.

IZVOR:  Dnevnik.hr, Net.hr, Večernji.hr

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

21. 1. 2009. u 12:48

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Neće me nitko pokolebati i spriječiti da i dalje činim dobra djela.”
  — Jelena Brajša, bivša ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, optužena da je štitila pedofila i utajila 5,7 milijuna kuna
  Izvor: Business.hr, biser dana
  😀

  Charon l'Cypher

  22. 1. 2009. at 15:23

 2. Nego, sada je vrijeme prijave poreza na dohodak. Zanima ako bi me Bozanić primio, nagradio i javno pohvalio u slučaju da i ja utajim porez, prevarim Državu i oštetim državni proračun.
  Naravno, sve bih to učinio kao dokaz da volim činiti dobra djela.
  :mrgreen:

  Teomondo Scrofalo

  23. 1. 2009. at 9:27

 3. […] Za druge oblike tjelesnog zlostavljanja birajte tri. Za utaju poreza i zloporabu položaja birajte četiri. Za običan oprost od operatera birajte pet. Za lančani  oprost i pohvalu od nadbiskupa Bozanića […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: