Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Prijetnje znanstveniku kao put prema božjoj istini

leave a comment »

Prenosimo iz Business.hr-a:

Vjerski fanatici napadaju Attenborougha jer ne pripisuje zasluge Bogu

Sir David Attenborough, čuveni britanski dokumentarist i biolog, u razgovoru za Radio Times otkrio je kako zbog svojeg najnovijeg dokumentarca posvećenog Charlesu Darwinu i njegovoj teoriji prirodnog odabira prima poštu prepunu mržnje od kreacionista odnosno vjerskih fanatika.

“Pišu mi neka gorim u Paklu”, kazao je legendarni autor dokumentarnih filmova o biološkoj raznolikosti Zemlje.

Attenborough je kazao kako ga kreacionisti često pitaju zbog čega “zasluge” za stvaranje raznolikog života na Zemlji ne pripisuje Bogu.

“Obično misle na prekrasne životinje poput kolibrija. Ja im uvijek kažem da se u takvim trenucima Vjerski fanatici napadaju Attenborougha jer ne pripisuje zasluge Bogu sjetim djeteta u istočnog Africi kome crv ulazi u glavu kroz oko. Taj crv ne može opstati na drugi način, on jednostavno mora probušiti oko da bi preživio. Meni je teško pomiriti takvo što s idejom božanskog i benevolentnog tvorca svega”, kazao je Attenborough.

Ugledni je dokumentarist još jednom ponovio kako je “strašno” da se kreacionizam u nekim školama uči kao teorija ravnopravna evoluciji i prirodnom odabiru.

“To je kao da kažete da su dva i dva četiri, ali ako želite tako vjerovati, mogu biti i pet. Evolucija nije teorija, to je činjenica”, zaključio je Attenborough.

Ne znam što je tu čudno… pomiriti kršćanskog boga s crvom koji buši oči. Ne rade li kršćanske crkve daleko gore stvari daleko široj populaciji?

Nastavak donosi britanski The Guardian:

Attenborough, who attended the Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester in the 1930s, said he was astonished at manifestations of Christian faith.

“It never really occurred to me to believe in God – and I had nothing to rebel against, my parents told me nothing whatsoever. But I do remember looking at my headmaster delivering a sermon, a classicist, extremely clever … and thinking, he can’t really believe all that, can he? How incredible!”

In 2002, Attenborough joined an effort by clerics and scientists to oppose the inclusion of creationism in the curriculum of state-funded independent schools receiving private sponsorship, such as the Emmanuel Schools Foundation.

Kreacionizam u školama… dokle ide kretenluk političke korektnosti lišene razuma i svih kriterija?

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

27. 1. 2009. u 15:00

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: