Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Great Expectations?

leave a comment »

Ako je suditi po izjavama visokog vatikanskog dužnosnika Rina Fisichelle, novopečeni američki predsjednik je na dobrom putu da razočara Vatikan.

Naime, od SADa jako udaljena državica Vatikan nije sportski primila vijest o Obaminom potpisivanju izvršne uredbe kojom se ukida zabrana da SAD financira međunarodne skupine za planiranje obitelji u slučaju da te skupine promiču pobačaj ili pružaju informacije, preporuke ili savjetovanja za usluge pobačaja. Spomenuto je financiranje bio ukinuo (da, pogodili ste) George W. Bu(ll)sh(it), predsjednik koji je često razgovarao s Bogom (možda mu je on rekao da zamrzne te fondove :roll:).

Uz Vatikan, na prilično eksplicitan način je protiv ove odluke demonstrirala i udruga CatholicVote (dobro da se vjera i religija ne petljaju u politiku…:wink:) koja je na YouTube objavila ovaj video:

Biskup Robert McManus iz Worcestera (Massachusetts) je išao korak dalje te organizirao potpisivanje razglednica koje će poslati Kongresu kada na razmatranje bude došao Zakon o slobodi izbora (Freedom Of Choice Act) koji ženi daje pravo da odluči o svojem tijelu i ne sili ju da bude poslušni inkubator.

Ipak, to nije pokolebalo Obamu. Iz Bijele kuće nema nikakvih znakova odustajanja da pomoću programa planiranja obitelji SAD stanu uz bok državama svijeta koje se bore protiv siromaštva i koje zagovaraju zdravstvenu skrb.

Izgleda da je Baracku Obami više stalo do mišljenja 68% Amerikanaca, stanovništva države koje je predsjednik, koji i dalje podržavaju njega i njegove odluke, nego do mišljenja male europske države koja si je umislila da može diktirati politiku cijelom svijetu prema vlastitim “moralnim” načelima.

IZVOR: Vijesti.net, Metro International, Križ Života1, Križ Života2

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

28. 1. 2009. u 8:35

Postano u Politika

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: