Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Zyklon B-enedict

with one comment

Floriano Abrahamowicz

Izgleda da je suđeno da se ovogodišnji Međunarodni dan sjećanja na Holokaust pamti ne po poruci “Nikad više” već poruci “Možda nije sve bilo tako crno”.

Proteklih je dana odluka Benedikta XVI  da se u okrilje maćehe Crkve vrate i rehabilitiraju četvorica biskupa lefebvrijanske struje izazvala dosta negodovanja – ili je možda prava riječ zgražanja. Izgleda da je tu odluku papa donio u naletu kršćanskog milosrđa (ili ispunjava mjesečnu kvotu praštanja i pružanja drugog obraza) jer, navodno, nije došlo do konzultacije s dužnosnicima u Vatikanu d.d.. Papa je, izgleda, pogriješio (molim???), a ova bi greška mogla za sobom povući mnogo negativnih kritika od strane židovskih zajednica.

Da. Najprije je Benedikt XVI. propustio priliku za međureligijski dijalog time što nije izmijenio kontroverznu molitvu koja se koristi na Veliki petak i poziva sve Židove na preobraćenje te da otvore oči glede Krista, a sada izgleda da će povući ekskomunikaciju za lefebvrijanskog biskupa Richarda Williamsona, unatoč halabuci koja je nastala zbog nekih izjava dotičnog biskupa glede Holokausta. Biskup Williamson ne samo da ne prihvaća odluke Drugog vatikanskog koncila, već kao i pokretač struje kojoj pripada, nadbiskup Marcel Lefebvre, smatra da je Holokaust preuveličan.

Da bi se dolilo ulje na vatru, talijanski dnevni list Corriere della Sera prenosi izjave lefebvrijanskog svećenika Floriana Abrahamowicza. Dotični je svećenik za list Tribuna izjavio:

“Plinske komore? Jedina utvrđena činjenica je ta da su služile za dezinfekciju.”

Zanimljivo. Još će se “utvrditi” da je Hitlerova Edlösung der Judenfrage obuhvaćala program čistih tijela, a ne rase.

Glede broja žrtva Holokausta, Abrahamowicz nas časti drugim biserom mudrosti i povijesne istine:

“Broj žrtava proizlazi iz izjava poglavara njemačke židovske zajednice koje su čuli Saveznici. Kako je on mogao znati točan broj? Bubnuo je cifru. Za njega je bilo važno da su te žrtve nepravedno ubijene iz vjerskih razloga.”

I tako, s jedne strane imamo papu koji osuđuje pobačaj, istraživanje matičnih stanica, rastavu braka, istospolne brakove i još mnogo toga, dok istovremeno nema ništa protiv toga da se zločin protiv čitavog jednog naroda koji je ujedno i zločin protiv čovječanstva i čovječnosti minimizira ili još gore negira.

Zvuči apsurdno da je za papu vrijeđanje i omalovažavanje pokolja naroda iz kojeg je potekao sin njegovog boga tema koja se jednostavno može ignorirati i koja ne može utjecati na pokušaj međureligijskog dijaloga.

Bilo kako bilo, iz prakse znamo da se papa neće ispričati Židovima. Još će ispasti da su, kao u slučaju sa muslimanima i govora iz Regensburga (za koji mu je bilo žao, no nije se ispričao), svi sve krivo shvatili.

Hmmm…Izgleda da se tu prečesto sve krivo shvaća…

IZVOR: Jutarnji List 1, Jutarnji List 2, Tribuna

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

29. 1. 2009. u 12:37

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Isis je već pisala o Abrahamowiczu, lefebvrijanskom svećeniku koji tvrdi da su plinske komore u nacističkim lagerima služile isključivo za dezinfekciju. Nezadovoljan tom izjavom i valjda potaknut neopisivim osjećajem dosade i antisemitizma, spomenuti je svećenik  sljedećom izjavom očigledno htio otići korak dalje. I to kakav korak: […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: