Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Laganje je grijeh? Promislite još jednom!

2 komentara

Prenosimo s 365gay.com:

(San Francisco, California) Six weeks into an investigation by California’s Fair Political Practices Commission, the Church of Latter-Day Saints has admitted that it spent nearly $188,000 more on the campaign to approve Proposition 8 that it had initially stated.

The Mormon Church previously insisted that it spent only $2,078 to support the ban on same-sex marriage, something LGBT leaders said was implausible in light of a number of visits to California by high ranking church officials, ads allegedly produced with church funds and the large number of church staffers working on the campaign.

In a new filing with the state, the church now admits that among other expenses were $96,849 for “compensated staff time” for church employees who worked on the campaign, $20,575 for the use of facilities and equipment at its Salt Lake City headquarters, $26,000 for audio-visual production and travel expenses for church leaders to go to California.

Inače, ako niste znali, njihove namjere su čiste i Istina je na njihovoj strani. Toliko su ponosni svojim nedjelom narušavanja ljudskih prava jednoj manjini, da su sudski tražili da im se dozvoli skrivanje imena donatora. Sud je odbio:

Last week in a separate case, a federal judge has denied a request by supporters of Prop 8 to keep secret the names of donors. The group behind the measure said public disclosure of their financial supporters put the donors at risk of personal harassment or boycotts to their businesses.

In denying the motion, the judge said the public had a right to know who gave money to state ballot measures.

Stoji da je bilo napada i uništavanja imovine, no u Americi obično “institucije pravnedržave rade svoj posao”, zar ne? E, ali nije samo stvar u zakonski kažnjivim napadima. Ne, lijepo se gore vidi da njih muči i “risk of […] boycotts to their businesses”. Drugim riječima, “dali smo novce da se pederi i lezbe ne mogu ženiti, ali ne želimo da oni to znaju, kako bi nam i dalje davali svoj novac za naše usluge/proizvode”. Pravda novca je ipak jača od pravde koju guraju svom bogu u usta. 😛

I, za kraj, gdje je “personal harassment” kad vjernici napadaju i linčuju homoseksualne osobe? Ne čujem baš da se vapi sa oltara da se prestane s tom praksom…

Licemjerje? Odlučite sami.

P.S. Kad vas pop na ispovijedi nešto priupita i Vama bude neugodno odgovoriti, sjetite se da klečanje u crkvi troši pod, pa je bolje da slažete popu i dobijete manju pokoru. Time ste maćehi Crkvi uštedjeli novac (za obnovu poda), a to je – kako se već nebrojeno puta pokazalo – potpuno opravdan razlog za laganje.

Written by Charon l'Cypher

2. 2. 2009. u 21:00

Postano u Financije, LGBT, Teologija

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] maštovite interpretacije rečenog čuti ovih dana. Crkva ipak Zna Znanje kad treba opravdavati laganje, […]

  2. […] leave a comment » Dallin H. Oaks, “prorok” je i jedan od vođa crkve Latter Day Saints. Zvuči poznato? To su oni koji su predvodili bitku za ustavnu zabranu gay brakova u Kaliforniji (iako su pretežno locirani u obližnjem (no čak ne niti susjednom!) Utahu). Spominjali smo ih već. […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: