Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Angela Merkel: “Papa mora jasno reći da je nijekanje holokausta nedopustivo”

with one comment

Angela Merkel i Bijeli Darth Vader

Angela Merkel i albino Darth Vader

Njemački kancelar Angela Merkel kritizira Ratzingerovo povlačenje ekskomunikacije četvorice biskupa svećeničke bratovštine Sveti Pio X, te naglašava da su dosadašnja obrazloženja iz Vatikana nedovoljna.

“If a decision of the Vatican gives rise to the impression that the Holocaust may be denied, this cannot be left to stand,” she said. “It’s a matter of affirming very clearly on the part of the pope and the Vatican that there must be no denial here.”

Talijanski biskupi pozivaju članove gore navedene bratovštine na priznavanje Drugog vatikanskog koncila, no on the other hand, iz redova njemačkog katoličkog klera stižu kritike na račun veselog teutonskog starčića J.R. (82) koji ne može smisliti pedere, lezbače, pobornike abortusa, eutanazije i relativizma, ali zato tolerira da se unutar Crkve negiraju pojedine činjenice vezane uz Holokaust. Izgleda da katolički kolektiv nije toliko složan kada je riječ o sljedbenicima kršćanskog ayatollaha Marcela Lefebvrea.

“Uvijek je loša odluka rehabilitirati nekoga tko tvrdi da progona Židova tijekom tzv. Trećeg Reicha nije bilo, rekao je hamburški nadbiskup Werner Thissen u razgovoru za dnevnik Hamburger Abendblatt. On je naglasio da je Williamsonovom rehabilitacijom »zbog slabe pripreme« nastala velika šteta za ugled Katoličke crkve. “Znam da je Papin cilj postići jedinstvo unutar crkve u što spada i pružanje ruke tradicionalistima ali u ovom slučaju su njegovi savjetnici zakazali”, smatra Thissen koji vjeruje da će Vatikan »zasigurno osjetiti« pad povjerenja u crkvene institucije.

Zanimljiva je činjenica da hrvatski kler nije reagirao na tu papinu blamažu. Izgleda da su naši dušobrižnici zaokupljeni drugim problemima kao npr. obilježavanje Svjetskog dana braka, ekonomska kriza, ili rad nedjeljom; a jedini plin koji ih eventualno može zanimati je onaj koji stiže iz Rusije i Ukrajine, a ne Zyklon B.

Izvori:

The Earth Times-Merkel criticizes Catholic Church over Holocaust denier

La Repubblica-Merkel interviene sul caso Williamson: “Dal Vaticano chiarimenti insufficienti”

Novi List -Vatikanu treba više političke senzibilnosti

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

4. 2. 2009. u 7:18

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Angela Merkel je nedavno kritizirala samog Benedikta XVI zbog slučaja Williamson. Kod nas, međutim, SDP nema hrabrosti replicirati jednom Mikleniću. Toliko o “bivšim […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: