Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Diplomacija, amnezija, demencija…

2 komentara

Državno tajništvo Vatikana objavilo je priopćenje za tisak u kojem se Richard Williamson poziva na ponovno razmatranje stavova u svezi Holokausta, a u dopisu se između ostalog navodi sljedeće:

Stavovi gospodina Williamsona glede Holokausta u potpunosti su neprihvatljivi, te ih kao takve Sveti Otac definitivno odbija.

…ali rehabilitacija Williamsona i njegove ekipe u krilo maćehe Crkve se ne dira unatoč kontroverznim izjavama. Uostalom, zašto ne oprostiti osobi koja s jedne strane vjeruje u Raj i vječni život, dok s druge strane negira postojanje plinskih komora za vrijeme Drugog svjetskog rata jer za to navodno ne postoje konkretni dokazi?

Dobra fora u toj priči je ta da u spomenutom priopćenju Vatikan decidirano tvrdi da Papa nije bio obaviješten, odnosno da  nije znao o Williamsonovom negiranju Shoaha u trenutku povlačenja ekskomunikacije. Drugim riječima, poglavar rimokatoličke crkve poznat po svojim brzim, jasnim, britkim i odlučnim stavovima u pitanjima ekonomije, filozofije, etike, morala, znanosti, povijesti, eutanazije, planiranja obitelji, medicine, kulture, politike, ekologije, odgoja i tehnologije, iznenada nema pojma o tome što je jedan njegov biskup drobio prije otprilike dva mjeseca na državnoj televiziji jedne razvijene europske zemlje.

Ako Ratzi zaista nije bio u tijeku događaja, zašto takvo priopćenje stiže tek sada – nakon reagiranja i kritika svjetskih novinskih medija, židovskih zajednica, njemačkog katoličkog klera i same Angele Merkel?

Ovaj novi vatikanski faux pas podsjeća me na Ratzingerovu blamažu u Regensburgu koju je novinar Boris Dežulović asocirao s jednim nezaboravnim skečom iz filma Monty Python’s Life of Brian. See here, lads:

Izvor:

Corriere della Sera – “Williamson ritratti parole sulla Shoah” – Nota della segreteria di Stato vaticana: «Il Papa non era al corrente delle dichiarazioni negazioniste del vescovo»

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

5. 2. 2009. u 8:30

Postano u Teologija

Tagged with , ,

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Taj članak dolje je strašan D:

    A ti čudaci, ono fakat jesu… baš su ko cloaca maxima. ‘Piškit ću, kakit ću’ :/

    mugenTaichou

    7. 2. 2009. at 11:17

  2. […] smo o vatikanskom priopćenju u kojem se tvrdilo da Papa navodno nije bio upoznat s izjavama Richarda Williamsona. Zar nije onda Papa taj koji je po svemu sudeći neinformiran, a ne Merkelica? Tko je sad ovdje […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: