Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Crkvena koprofilija

2 komentara

“La higijena pura, veličanstvena kagola dura. (…) La higijena pura, veličanstvena kagola, santa  kagola.Turbo cattolico, peste balcanica.”

(Prij.: Čista higijena, veličanstvena tvrda stolica. (…) Čista higijena, veličanstvena stolica, sveta stolica. Turbo katolik, balkanska kuga.)

Izvadak iz pjesme Vita, vita, štampa naša gori bre – Turbo cattolico, peste balcanica autori: Franci Blašković i KUD Idijoti, CD Istra ti materina (1995, Primitiv C records)

Jeste li ikada čuli za izraz cloaca maxima? Prijevod tog izraza znači veliki odvod, a riječ je o sustavu kanalizacije koju je oko 600. godine prije Nove ere u Rimu dao sagraditi kralj Tarkvinije Prisko. Antička cloaca je dan danas čitava i sačuvana, a izgleda da je čimbenik starorimskih govana uvelike utjecao na vatikansku politiku XX. stoljeća.

Bez uvrede, ali to nije moj stav.  Suodnos između antičkog dreka i današnjeg Vatikana nije moja ideja. Autor te korelacije je katolički svećenik, odnosno kršćanski taliban Florian Abrahamowicz- član kontroverzne bratovštine Pia X. Ma koliko god ovaj blog mogao biti sarkastičan i irreverent, koliko je meni poznato, nijedan od autora nije imao tu ideju da u pisanom obliku uspoređuje neke vatikanske odluke s izmetom.

Isis je već pisala o Abrahamowiczu, lefebvrijanskom svećeniku koji tvrdi da su plinske komore u nacističkim lagerima služile isključivo za dezinfekciju. Nezadovoljan izrečenom tvdnjom i valjda potaknut neopisivim osjećajem dosade i antisemitizma, spomenuti je svećenik  sljedećom izjavom očigledno htio otići korak dalje. I to kakav korak:

“Drugi Vatikanski koncil je gori od hereze, s obzirom da hereza uzima u obzir samo dio istine te ju pretvara u apsolutnu istinu, negirajući pritom sve ostalo. Bratovština Sv. Pia X smatra da je modernizam cloaca maxima svih hereza, te da u istom nije ništa jasno. Jedna stranica kaže istinu; okrenete li stranicu naći ćete grešku. U tom smislu, tvrdim da je Drugi vatikanski koncil cloaca maxima. “

…odnosno hrpa govana.

No, to nije sve. Rimski dnevni list Il Messaggero objavio je druge zanimljive izjave tog svećenika. Vezano uz aferu plinskih komora i Holokausta, Abrahamowicz tvrdi sljedeće:

“Kao i uvijek, sve je instrumentalizirano. S novinarima je očigledno teško uspostaviti ozbiljan dijalog.”

Sramota, stvarno. Zar je moguće da još uvijek postoje pokvarena i zla piskarala koja pokušavaju instrumentalizirati nevine pokušaje negiranja Holokausta? Naughty, naughty scribblers! Spank, spank!

Što se antifašističke borbe tiče, Abrahamowicz tvrdi da su (cit.) “partizani bili neznalice koji su se borili u korist perverzne sekte komunizma”, a kada je riječ o vojnicima Talijanske socijalne republike (aka Repubblica di Salo` – država koju je 1943. osnovao Benito Mussolini) izjavljuje da su isti (cit.) “nevine žrtve krvnika koji nisu pripadali redovnoj vojsci”.

No, Zlatnu palmu za neviđeni kretenizam osvaja njegova izjava o nacističkom zločincu Erichu Priebkeu: “Odmazda je tužan aspekt rata, a Erich Priebke ju je morao izvršiti iako to nije želio.”

Tužan aspekt rata. Znate, postoji i veseli aspekt rata, u slučaju da niste znali.

Nakon što je blagoslovio sjedište neofašističke stranke Forza Nuova u mjestu Montebelluna, Abrahamowicz je za jednu lokalnu radio stanicu izjavio da ne treba previše vjerovati milanskom nadbiskupu Tettamanziju, jer je ovaj ‘posljednji primjer uhode koje tijekom bilo koje revolucije – engleske, francuske, boljševičke, a sada i svjetske – pokušavaju poremetiti unutarnji red Crkve’.

E sada, hoće li Ratzi reagirati, ili će ponovo reći da nije imao pojma o svim tim izjavama?

Kako god bilo, možda bi bilo bolje da Abrahamowicz skine odoru svećenika i da krene u seksualne pustolovine koje mu neće opterećivati misli raznoraznim asocijacijama između religije i dreka.

Usotalom, treba voditi ljubav, a ne srat.

Izvori:

La Repubblica -“Il Vaticano II peggio di un’eresia”

L’Espresso- Priebke? Non lo chiamerei boia.

Il Messaggero -Dai lager a Priebke, la strana storia di don Floriano

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

6. 2. 2009. u 18:22

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Treba papi naciju poslati link na Irreverent. Kako sumnjam da on koristi e-mail, ima li netko goluba pismonošu ili tako nekakvo moderno komunikacijsko sredstvo? 😀

  Charon l'Cypher

  6. 2. 2009. at 19:56

 2. zakon tekst!
  zamolila bih te ako mi mozes kopirat rijeci (a i prijevod ako moze) od ‘Turbo Catolico’ pjesma je prejaka.
  a Papa sad ima facebook, pa mu se moze poslat link…

  Ivana

  21. 5. 2009. at 16:00


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: