Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Blitz vijesti iz zemlje

2 komentara

News 1:

Nedavno je don Ivan Miklenić u kolumniGlasa Koncila napisao sljedeće:

U hrvatskom društvu bivši komunistički kadrovi ušli su i preuzeli gotovo potpunu kontrolu u svim relevantnim političkim strankama, zauzeli su gotovo sve ključne pozicije u društvu i gospodarstvu te svojim interesima podređuju čitavu državu Hrvatsku i njezinu budućnost.”

Eh, da. Izgleda da smo u krizi zbog komunista. Ima ih posvuda. A zamislite što bi danas bilo od ove države da je kojim slučajem na čelu bio bivši pripadnik Hitlerjugenda.   :mrgreen:

News 2:

Poput nabrijanog bika za vrijeme corride, Miklenić je u više navrata pokazao svoju hipersenzibilnost na crvenu boju. Šteta samo što isto tako ne reagira kada je u pitanju crnina popraćena luftanjem desnog pazuha. Uostalom, jedan od glavnih karakteristika Crkve u Hrvata je upravo taj politički daltonizam koji reagira samo na određene boje i nijanse.

I tako, dok se s jedne strane priziva duh lustracije i home-made makartizma, s druge se održavaju skupovi o kojima ni Miklenić, ni Glas Koncila, a još manje Kaptol, ne obraćaju posebnu pozornost. U Otoku je prije tjedan dana održan izborni zbor na kojem je konstituirana Podružnica Hrvatske stranke prava, a u svom kratkom govoru Mate Kovačević (u funkciji člana Glavnog stana i koordinatora podružnice HSP-a Cetinske krajine) pozdravio je osnivanje Podružnice  “u Otoku koji je hrvatsko, katoličko i ustaško mjesto”.

Novoizabrani predsjednik Frano Erceg pokušao je ispraviti taj gaf, pa je kazao je da se za Otok može reći da je hrvatsko i katoličko mjesto. Stoga, ako ste do sad sumnjali da je Otok mjesto u Pakistanu u kojem žive štovatelji Cthulhua i Azatotha, znajte da to nije tako.

Nakon njega uletio je Branko Erceg Ban, koji je pozdravio sve nazočne pozdravom “Bog i Hrvati” i “Za dom spremni” podižući uvis ispruženu desnu ruku.

…i sada ponovno pročitajte News 1, pa sami zaključite tko je ovdje blesav(iji).

News 3:

Govoreći o današnjim TV idolima i reality emisijama, Don Anđelko Kaćunko tvrdi sljedeće:

“Kud se god okrenete, vrlo su privlačni. Ulaze nam kroz kožu, nameće ih modna industrija svojom golotinjom, diktira ih industrija zabave kroz filmove, glazbu, video igre, spotove, tv – sapunice. Ali problem je što to nije kompatibilino sa Isusovom porukom i evanđeljem. Današnja reklamokracija i porno kultura pretvorila se u antievangelizaciju.”

…rječi su svećenika koji je svojedobno promovirao knjigu “Gola Istina” – autobiografiju čija je autorica poznata hrvatska intelektualka i egzistencijalna filozofkinja širokog uma, bogate erudicije, svestrane kulture i velikih sisa poznatija javnosti kao Nives Celzijus.

Kaćunko nastavlja:

“Prijavi se u Big Brother ili idi na Farmu, zamisli život u ritmu muzike za ples i ne propuštaj da ti život bude ples sa zvjezdama. Odbaci skromnost, prestani glumiti Franju Asiškog…”

Drugim riječima, ugasite televizor i počnite razgovarati sa životinjama.

Možda ćete čuti nešto pametnije od izjava Miklenića, duo Ercega, Kovačevića i Kaćunka.

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

2. 3. 2009. u 9:16

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Don Kaćunko… to je onaj isti koji je propovijedao bacanje televizora. 😆

  Ok, tko sam ja da se cerim… ja nemam televizor i svojedobno se svađao s familijom da niti neću da mi kupe jedan. 😳

  Charon l'Cypher

  2. 3. 2009. at 11:15

 2. To zato jer si kveker? 😉

  Teomondo Scrofalo

  2. 3. 2009. at 12:47


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: