Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Halo Bing, kako brat?

2 komentara

Prije nekoliko godina, talijanski satiričar Corrado Guzzanti (brat Sabine Guzzanti; Charon je već pisao o njoj) ismijavao je crkvene autoritete jednim skečom koji je završavao otprilike ovako:  “Ne zaboravite – Crkva je uvijek uz vas. Crkva vas voli. Crkva vas nikada neće napustiti. U najtežim trenucima, Crkva će vas uvijek pažljivo i strpljivo poslušati… …ostavite poruku nakon zvučnog signala”.

Izgleda da je na neki način Guzzanti predvidio neke stvari. Net.hr izvještava o telefonskom broju u Nizozemskoj koji vas u slučaju samoće, depre il grižnje savjesti  može spojiti direktno s Bogom. Dobro ajde, ne baš direktno, s obzirom da morate ostaviti poruku na Njegovoj sekretarici:

Nizozemski umjetnik Johan van der Dong zakupio je lokalni telefonski broj i potiče ljude da nazovu i ostave poruku Bogu na njegovoj telefonskoj sekretarici.

Van der Dong kaže da je pokrenuo ovu ”akciju” kako bi dao ljudima priliku da naprave pauzu i razmisle o životu.

…i kako bi pomogli nizozemskoj ustanovi za telekomunikacije. Nije to malo u ovo doba opće krize i recesije. Em će biti lakše onome koji se bude ispovjedao, em će pružatelj telefonskih usluga biti sretniji jer će na taj način zaraditi. Nije glup taj van der Dong. Nadam se samo da ova vijest neće doći do Mudrinića. :mrgreen:

”Pozdrav, razgovarate s Bogom. Trenutno nisam kod kuće, pa poslije signala ostavite poruku”, poruka je koja će vas dočekati na sekretarici.
”To je poput molitve, dok ostavljate svoju poruku za Boga usput organizirate misli. To je odlična kontemplacija”, kaže umjetnik.

E ne! Ovo uopće nije poput molitve! Ma ni blizu! I mean, ovako ljudi jednostavno pričaju u prazno te se obraćaju nekom entitetu kojeg ne vide, ne čuju i koji im ne daje nikakav odgovor, za razliku od molitve u crkvi, gdje je taj entitet itekako vid…khm, ne….zaboravite, sorry.

Možda bi i hrvatski Caritas mogao uvesti sličnu uslugu. Već vidim (odnosno, čujem) poruku na sekretarici: “Za ispovijed birajte jedan. Za nezaboravno druženje s maloljetnicima birajte dva. Za druge oblike tjelesnog zlostavljanja birajte tri. Za utaju poreza i zloporabu položaja birajte četiri. Za običan oprost od operatera birajte pet. Za lančani  oprost i pohvalu od nadbiskupa Bozanića za vaš rad i trud birajte šest…šest…šest…”

:mrgreen:


Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

3. 3. 2009. at 21:59

Postano u Zabava

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Genijalan komentar na kraju. Otkrila sam blog prije nekih pola sata i bas uzivam citajuci clanke.

  N.

  p.s.
  stvarno super

  😀

  Neela

  13. 3. 2009. at 11:45

 2. Hvala na komplimentu.
  Nadam se da ćeš dalje posjećivati naš blog. 😉

  Thnx!

  Teomondo Scrofalo

  14. 3. 2009. at 18:48


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: