Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Tko danas ima muda

3 komentara

crucified-woman2Povodom međunarodnog Dana žena (8. ožujka) Ženska mreža Hrvatske organizira prosvjednu akciju pod nazivom “Crkva bez politike, država bez propovijedi”.

Ženska mreža Hrvatske poziva sve one koji smatraju da je pod utjecajem crkvenih dogmi država usvojila politiku koja šteti građankama i građanima RH da pokažu svoje nezadovoljstvo i stav te da se pridruže povorci koja će 8. ožujka 2009.  u 10:30 krenuti sa Krvavog mosta te kroz Radićevu nastaviti put prema Trgu Bana Jelačića te Bakačevom nastaviti do Katedrale.

Prošlo je čitavo stoljeće od početka ženske borbe za ravnopravnost, a zanimljiva je činjenica da Crkva i dalje vodi svoju maskilističku politiku na štetu ženske slobode izbora, te i dalje smatra da o ženama ima pravo odlučivati bagra pseudo-mužjaka u suknji na bazi morala iz Brončanog doba. I sam veliki sljedbenik kulta Blažene Djevice Marije, Ivan “Santo Subito” Pavao II. zagovarao je nekakvu žensku prisutnost unutar Crkve, ali nikada žene nije priznao kao ravnopravne. Za katolkinje unutar Crkve nema mjesta osim podređenog, a ženska ikonografija se svodi na vječno nevinu i aseksualnu Mariju ili na kurvu pokajnicu Magdalenu.

Kada ovakve iskrivljene percepcije koje Crkva zastupa sližete uz politiku, ili bolje reći politikanstvo, dobijete zakone o zabrani pobačaja ili svećeničke spike da žena u braku mora šutiti i trpiti, makar ju se zlostavljalo i ponižavalo te prešutno odobravanje takvih gluposti jer, eto, Crkvu se ne dira 🙄

Crkvu se itekako mora dirati, jer je potreba za njenim odvajanjem od države sve veća.

Kao što su prije mnogo godina žene prosvjedovale i tražile pravo glasa i ravnopravnosti, u spomen tim ženama i svemu onome što su postigle za nas, za buduće generacije, imamo pravo, ako ne i obavezu, da se čuje i naš glas protiv nepravde i zlouporabe moći.

Žalosno je da, dok naši vrli mužjaci politikanti postižu dogovore za sudbine ovca-glasača sa pseudo-mužjacima u suknjama, žene moraju pokazati da imaju veća muda od njih. Hrabrost je, na kraju krajeva, imenica ženskog roda 😉

IZVOR: Ženska mreža Hrvatske

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

5. 3. 2009. u 8:55

3 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Za nas je žena, kako u liku svetice Kraljice Hrvata tako i u liku majke, suradnice ili člana obitelji, najveća vrijednost. Od politike, znanosti i sporta do poslovnih žena i samohranih majki, mi desničari demokršćani smatramo i više nego ravnopravnima.
  — Andrija Hebrang, HDZ-ov saborski zastupnik
  (preneseno iz Business.hr: Biser dana)

  Charon l'Cypher

  5. 3. 2009. at 9:56

 2. O da, hrvatski desničari demokršćani uistinu imaju izraženi smisao za ravnopravnost spolova:

  “Gospođo Pusić, u ime digniteta ovog Sabora, moram vam reći da vas je Bog stvorio za madraca, a ne za mudraca.”

  (Anto Kovačević, predsjednik HKDU-a, na sjednici Zastupničkog doma Hrvatskog sabora, 2001)

  http://www.astigospe.com/2001/10/16/anto-kovacevic-madrac/

  Teomondo Scrofalo

  5. 3. 2009. at 13:41

 3. Podržavam ideju, ali ne i stil kojim je izražena – čini mi se kao da se iza ironije skriva nesigurnost te ostavlja prostor za skandalozna tumačenja teksta naših novinara – što bi bilo skretanje s teme. Ali stil je pitanje ukusa a de gustibus…

  tomsescu

  5. 3. 2009. at 19:08


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: