Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Jezdio je ulicama belog Zagreb grada…

7 komentara

…ateistički tramvaj! 😀 Nije se u njemu provozao Bandić, kako on to običava, no nije se niti sam tramvaj brzo vozao. U ZETu su, naime, rekordnom brzinom – nakon samo jednog dana – shvatili da oglas “nije u skladu s marketinškom politikom ZETa”, pa je reklama uklonjena, a udrugama koje su platile oglas vraćen je novac. Prenosimo s Net.hr-a:

Poruka ”Bez Boga i bez gospodara” kružila je Zagrebom na tramvaju broj 14 samo jedan dan, nakon čega je u ZET-u odlučeno da se tramvaj povuče iz prometa, a udrugama vrati uplaćenih 11 tisuća kuna za reklamu.

Ista kampanja obilježena je u nekoliko europskih zemalja, te se tako pod prozorom pape bez ikakvih problema vozao autobus na kojem je pisalo ”Loša je vijest da Bog ne postoji, a dobra vijest je da možete živjeti bez njega”.

Iz ZET-a su za Radio 101 poručili da je sporna 14-ica povučena iz prometa jer nije otisnuto tko tu ateističku poruku šalje.

”Ponajprije ističem kako niti s jednim subjektom koje inicijativa objedinjuje ZET nije sklopio bilo kakav ugovor, a time niti preuzeo obvezu komuniciranja predmetne poruke putem reklamnih površina vozila. Nadalje, sadržaj obveze za koje su udruge tek namjeravale sklopiti ugovor nije u skladu s marketinškom politikom ZET-a. Naime iz likovnog se rješenja oglasa ne može naslutiti pošiljatelj poruke”, poručio je ZET-ov glasnogovornik Tomislav Jurić.

Iz Koalicije za sekularizam poručuju kako je to udar na slobodu govora, te ujedno i poslovna prevara, jer, kako tvrde, nitko ih nije obavijestio o povlačenju vozila iz prometa.

Bojana Genov iz Koalicije uvjerena je da će, nakon što se na 14-icu doda logo Koalicije za sekularizam, tramvaj ponovo biti vraćen na ulice Zagreba, prenosi Radio 101.

Ima li tko kakvih dodatnih spoznaja o “Koaliciji za sekularizam”? Na webu nisam uspio pronaći ništa korisno. 😦

Zahvaljujem čitatelju alienscumu što nam je poslao link na ovu vijest. 🙂

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

10. 3. 2009. u 7:55

7 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ispravak netočnog navoda. Novinar net.hr-a navodi da “se tako pod prozorom pape bez ikakvih problema vozao autobus na kojem je pisalo ”Loša je vijest da Bog ne postoji, a dobra vijest je da možete živjeti bez njega”.

  Navedeni slogan nije zaživio na talijanskim autobusima jer ga je reklamna agencija IGPDecaux blokirala pozivajući se na članak 10 i članak 46 pravilnika o reklamama. Predstavnici spomenute agencije tvrdili su da je sporni slogan uvredljiv prema vjernicima monoteističkih religija. Nadalje, taj slogan se trebao pojaviti samo u Genovi, a ne u Rimu “pod prozorom pape”. UAAR je odabrao Genovu zbog prisutnosti ultrakonzervativnog kardinala Bagnasca. S druge strane, gradonačelnik Rima Gianni Alemanno (inače pripadnik talijanske desničarske stranke Alleanza Nazionale) izričito je dao svima do znanja kako neće dozvoliti da se ateobusevi pojave u ‘njegovom’ gradu.

  Šjor Charon, nadam se da mi nećete zamjeriti što sam precizirao neke stvari. 😉

  Teomondo Scrofalo

  10. 3. 2009. at 10:55

 2. Sono ateo e combatto contro la prevaricazione e l’arroganza della Chiesa cattolica e del Papa. Ho appreso della vostra iniziativa e mi rallegro che anche in Croazia gli atei comincino a farsi sentire con le scritte sugli autobus.
  Complimenti e cordiali saluti
  Luigi Tosti
  Rimini (Italia)

  Luigi Tosti

  10. 3. 2009. at 19:04

 3. Caro sig. Tosti, siamo molto lieti che la notizia sia giunta anche in Italia. Come puo’ notare, i problemi degli atei croati non differiscono molto da quelli avuti dalla UAAR qualche mese fa. Mi auguro di cuore che le cose volgeranno verso il meglio nei nostri paesi in fatto di laicita’ dello Stato. Grazie per i complimenti, a nome mio e di tutti i miei colleghi che scrivono per questo sito.
  Cordiali saluti

  Ora traduco il suo messaggio per i miei collaboratori e per tutti i lettori 😉 :

  Prijevod:
  “Ja sam ateist i borim se protiv prekoračenja ovlasti i arogancije katoličke Crkve i Pape. Upoznat sam s vašom inicijativom i raduje me činjenica da i ateisti u Hrvatskoj počinju dizati svoj glas putem slogana na autobusima.
  Čestitam
  Srdačan pozdrav
  Luigi Tosti
  Rimini (Italia)”

  Teomondo Scrofalo

  10. 3. 2009. at 20:47

 4. Vožnja autobusa u Rimu nigdje nije spomenuta. Spomenuta je samo Italija.

  pero

  12. 3. 2009. at 12:13

 5. Nope. There’s more than that. Spominje se “pod prozorom pape”.
  AFAIK, Vatikan nije u Genovi.

  Teomondo Scrofalo

  12. 3. 2009. at 12:57

 6. Teomondo Scrofalo

  19. 3. 2009. at 7:23

 7. Koalicija za sekularizam, nisam znao da tako nešto postoji.

  superoglasnik

  17. 4. 2009. at 14:14


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: