Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Papa (nije) pronašao rješenje za AIDS

8 komentara

Papa danas započinje svoju turneju po Africi (vjerojatno u sklopu programa provjere stupnja i plodova neznanja i praznovjerja koje su njegovi misionari posijali).

Tim povodom, nije nas mogao ostaviti bez svojih bisera mudrosti. Papa nas je podsjetio da se “problem AIDSa u Africi ne može rješiti djeljenjem kondoma, jer bi takav postupak samo pogoršao problem.”

Renomirani i poznati stručnjak medicine Benedikt (valjam budalaštine sve u) XVI. kao rješenje epidemiji AIDSa navodi da je jedini put “duhovno i humano obnavljanje.” (zanimaju me podaci o tome koliko je slučajeva AIDSa izliječila ova njegova terapija).

Zanima me da li će taj recept pripisati i djeci koja se rađaju već zaražena. Vjerojatno se i ona moraju duhovno obnavljati.

Ako javnost bude reagirala na ovakve priglupe izjave, pretpostavljam da će papa moći koristiti jockera neinformiranosti (nešto mu se često u zadnje vrijeme događa da nije informiran o zbivanjima).

Tko zna, možda zbog neinformiranosti papa nije nikada vidio ovu sliku…

aids-graphic

IZVOR: La Repubblica

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

17. 3. 2009. u 13:50

Postano u Uncategorized

Tagged with , ,

8 komentara

Subscribe to comments with RSS.

 1. Imaš li sličnu kartu, ali s udjelom zaraženog stanovništva u ukupnoj populaciji pojedinih država (dakle, s postocima umjesto konkretnih brojki)? Ako da, please dodaj u post; mislim da bi bilo poprilično informativno.

  Charon l'Cypher

  17. 3. 2009. at 16:15

 2. Charon l'Cypher

  18. 3. 2009. at 19:40

 3. Charon l'Cypher

  18. 3. 2009. at 19:56

 4. Reakcija iz Španjolske:
  http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090318/53662526987/el-gobierno-decide-enviar-un-millon-de-preservativos-a-africa-en-pleno-viaje-del-papa.html
  Španjolski ministar zdravstva dao je nalog da se afričkim zemljama pošalje pošiljka od milijun prezervativa.

  Izvršni predsjednik Međunarodnog fonda za borbu protiv AIDSa, Michel Kazatchikine, izjavio je sljedeće: “Papine su riječi neprihvatljive: kao da je riječ o pokušaju negiranja epidemije. To je jednostavno nevjerojatno, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je Afrika kontinent koji je najviše pogođen AIDSom.”
  Kazatchikine je pozvao Papu da ponovno razmotri svoj stav te da povuče izjavu o beskorisnosti prezervativa.

  Iz Vatikana, međutim, stižu same podrške svom poglavaru.

  Izvor:
  http://www.uaar.it/news/2009/03/18/aids-criticate-parole-del-papa/

  Imam dojam da Ratzinger nema baš neki razvijeni smisao za odnose s javnošću. Prije nekoliko tjedana kritizirala ga je Angela Merkel, zatim teolog Hans Kung, potom i Crkva u Njemačkoj i Austriji.
  Uzimite još u obzir trzavice sa židovskim zajednicama zbog afere Williamson, te govor u Regensburgu,i dobivate poglavara koji izaziva val negodovanja čim otvori usta.

  …a za kraj:

  Teomondo Scrofalo

  18. 3. 2009. at 22:03

 5. Ne, ovaj put neće koristiti “joker neinformiranosti”: Vatikan potvrdio: Prezervativ nije pravi put u borbi protiv AIDS-a

  Charon l'Cypher

  19. 3. 2009. at 13:32

 6. Vatican insiders declare the Pope a ‘disaster’
  Pope Benedict’s repeated gaffes and the Vatican’s inability to manage his message in the internet era are threatening to undermine his papacy, Vatican insiders have said.

  Više o tome na ovom linku:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/5018013/Vatican-insiders-declare-the-Pope-a-disaster.html

  Teomondo Scrofalo

  19. 3. 2009. at 21:45

 7. […] bivšem/sadašnjem svećeniku Richardu Williamsonu (link 1, link 2, link 3), a zatim i famozna izjava velikog znanstvenika Nacija o štetnosti kondoma koji povećavaju problem AIDS-a. Sve ovo samo od malog, ali velikog Vatikana. O drugim čudima, kako hrvatskog dijela famiglie, […]

 8. […] a comment » Prije nekoliko mjeseci, tokom afričke turneje, Benedikt XVI. je iznio sablasnu tvrdnju da kondomi ne pomažu u zaustavljanju AIDSa već da samo povećavaju postojeći problem te bolesti. Naravno, takva glupost ne može ostati bez […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: