Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Misionarski položaj Benedikta XVI

leave a comment »

Nastavlja se uspješna turneja Benedikta XVI po Africi, a ovoga puta njegov najnoviji ipse dixit biser stiže iz Angole.lawful_evil

Veseli starčić koji se protivi korištenju prezervativa u kontinentu gdje je AIDS učestala pojava poput prehlade kritizirao je žensko pravo na pobačaj, odnosno one dijelove programa Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organisation) koji se odnose na natalitetnu politiku:

“Riječ je o još jednom teškom problemu i politici onih ljudi čiji pokušaji društvenog razvitka predstavljaju prijetnju temeljima samoga društva. Gorka je ironija onih osoba koje podržavaju pobačaj u sklopu mjera za očuvanje majčina zdravlja. Koliko je samo zaprepašćujuća teorija kojom se tvrdi da je uništavanje života pitanje natalitetnog zdravlja”, izjavio je Herr Ratzi.

Time je Papa uputio kritiku Maputskom protokolu kojeg je 2003. god. usvojilo Vijeće afričke unije. Ratzi nikako da se pomiri s činjenicom da se u navedenom dokumentu navodi sljedeće:

State parties shall take all appropriate measures to (…) protect the reproductive rights of women by authorising medical abortion in cases of sexual assaul, rape, incest, and where the continued pregnancy endangers the mental and physical health of the mother or the life of the mother or the foetus.

Slične su kritike prije dvije godine pale na račun Amnesty Internationala, kada je Vatikan otvoreno pozvao sve vjernike diljem svijeta da ne doniraju novac navedenoj međunarodnoj organizaciji za ljudska prava.

Drugim riječima, ponavlja se stara priča: bitno je rađati, rađati i samo rađati – neovisno o tome da li je riječ o silovanim ženama, incestu ili HIV pozitivnim trudnicama.

Crkva uvijek poštuje život, čak i kada je riječ o životu virusa HIV.

Ovim putem Irreverent Impiety se zahavljuje Papi na ogromnoj količini zanimljivog i nenadmašivog materijala koji nam daje mogućnost za kontinuirano pisanje i komentiranje, no ujedno ga pozivamo da ubuduće spusti brzinu svojih izjava s obzirom da je pomalo teško držati njegov ritam.

Hvala na nerazumijevanju.

Izvor:

La Repubblica -Aborto, il Papa all’attacco: “Esca dai piani per la salute”

UAAR -Angola: il papa contro il diritto all’aborto


Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

22. 3. 2009. u 10:29

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: