Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Korov ljudskog lica

2 komentara

Isus od Korova (foto: Sun)

Isus od Korova (foto: Sun)

Zlobnici će pomisliti kako se naslov odnosi na svećenike neke od svjetskih religija ili čak svih njih, no — iako bi opis skroz odgovarao (zanemarimo li dražesno, gotovo dječačko liste Herr Nazingera) — ovaj put je riječ o ukazanju jednog malo starijeg gospodina. Naime, Isus Krist, službeno zaposlen kao sin svoj vlastiti, preselio se s dosadašnje nedolične lokacije (o kojoj smo prvi put pisali ovdje) na ponešto perspektivniju lokaciju — zid crkve Greenock Westnurn:

Britanac Alan Stocks fotografirao je lice Isusa koje se pred Uskrs pojavilo na kamenom zidu crkve Greenock Westnurn u gradu Inverclyde.

Alan je obrise Isusovog lica primijetio dok se odmarao ispred brijačnice u kojoj radi. Kaže da je ondje gotovo svaki dan, ali još nikada nije vidio ovakvu sličnost s Isusom na zidu crkve. Slika čak ima i bradu poput Isusa i krunu od trnja načinjenu od korova koji raste u kamenju, piše The Sun.

“Primijetio sam lice na zidu, a kada sam to vidio bilo je nevjerojatno. Definitivno izgleda kao Isus. Bio sam vani, odmarao sam se, a lice na kamenu je uhvatilo moj pogled. Nikada ga prije nisam primijetio. Većinom uvijek dolazim na odmor na ovo mjesto. Ali uistinu je neobično da se nalazi na zidu crkve pogotovo sada kada se bliži Uskrs”, rekao je sinoć očarani Alan.

Alan je lice pokazao svojoj supruzi Sharon, koja je također bila zadivljena sličnosti s Isusom te je zid fotografirala kako bi ga pokazala prijateljima. “Svi kojima sam pokazao sliku zadivljeni su licem. Veliki je misterij kako to da pojavilo na zidu upravo sada prije velikog blagdana”, kaže Alan.

Zanimljivo je koliko vjernika (i ostalih, ali oni su sad manje bitni) igra Loto i sl. igre jer “kad tako puno  ljudi igra, netko mora i dobiti”, a istovremeno će reći da nije moguće da od stotina tisuća (ili čak milijuna) crkava diljem svijeta negdje slučajno izraste korov koji liči na Isusa (naravno, ne njegovo znanstveno vjerojatnije lice, nego ono romantizirano).

Ili, ako već ne na Isusa, onda barem na — puno prikladnije — Treebearda… 😉

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

23. 3. 2009. u 18:25

Postano u Teologija, Zabava

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Meni malo baca na Chucka Norrisa. 😀

    Melkor

    23. 3. 2009. at 20:31

  2. Meni baca na ayatollaha Khomeinija.

    Teomondo Scrofalo

    24. 3. 2009. at 6:47


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: