Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Jezerinac: U NATO-u ćemo lakše ostvariti svoje katolištvo!

leave a comment »

Malo smo posustali zadnjih dana, jer su svi autori Irreverent impietyja malo zauzeti. Evo, da prekinemo tišinu, prenosimo text iz Business.hr-a:

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac uputio je uskrsnu poruku vjernicima, pripadnicima Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u kojoj ističe da se ulaskom u NATO-savez “pruža još veća mogućnost ostvarenja našeg katolištva”.

“Poštujući svačije uvjerenje, mi kršćani u vojno-redarstvenim snagama po svom krštenju želimo s radošću živjeti svoje poslanje u svijetu izvršavajući sve svoje obveze ne poradi straha, nego po savjesti jer smo povjerovali Isusu Kristu svjesni da time njemu služimo”, navodi u poruci Jezerinac.

Kako napominje upravo “u tome vidimo i radost našeg ulaska u NATO asocijaciju, gdje nam se pruža još veća mogućnost ostvarenja našeg katolištva jer upravo u tim asocijacijama otkrivamo, na opipljiv način, pripadnost velikoj obitelji naroda”.

Po njegovim riječima, to je prisutno u mirovnim misijama gdje sudjelujemo, gdje, služeći se istom crkvom, svatko na svojem jeziku slavi Boga i stvara zajedništvo i bratstvo “sinova Božjih”.

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac zaželio je svim pripadnicima Vojnog ordinarijata sretan i blagoslovljen Uskrs te da pridonesu dobru Oružanih snaga i redarstvenih služba Republike Hrvatske.

Baš me zanima kakvu bi facu Isus složio da mu netko kaže da se u jednom vojnom savezu “lakše ostvaruje katolištvo”. 😆 A mi, zlobnici, ionako se s Jezerincom slažemo. 😈

Dodatak: Simpatičan komentar dao je Dragutin, putem karikature objavljene na stranicama Nika Titanika:

jezerinac

Neka nam dugo živi Katolička Republika Turska! 😀

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

7. 4. 2009. u 18:33

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: