Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Repliciran početak života

leave a comment »

Iako nije direktno vezano uz religije, nije niti skroz nepovezano. Naime, većina religija (barem onih “razvikanih”) tvrdi da su baš one istinite jer “kako je drugačije mogao nastati život ako ga nije stvorio (naravno, baš njihov) bog? Pri tome se zanemaruje nužnost postanka tog boga ili, u goroj varijanti, izvali se nebuloza da je dotični stvorio sam sebe. 😆

E, pa čini se da je organski kemičar John Sutherland s Manchesterskog sveučilišta uspio replicirati uvjete spontanog nastanka života, dobivši pri tome RNA.

Kako su to Sutherland i njegov tim izveli, možete pročitati na Wired Science; nema smisla da sad ja prepričavam znanost o kojoj znam jako malo (ako išta).

I što sada? Imamo nastanak svemira (tzv. Big Bang), imamo nastanak života (ovo o čemu tu pričamo), imamo razvoj živih bića od jednostaničnih organizama do čovjeka (to bi bila Teorija evolucije),… čemu nam služi bog, osim da nas pošalje na prženje u Pakao jer smo gledali pornografiju, zaljubili se istospolno, neslušali roditelje, živjeli kao ateisti ili, kraće, napravili bilo što protivno kriterijima bilo kojeg od nekoliko tisuća božanstava (usput, preporučam tekstić One Less God)?

Dakle, čemu bog? Da stvori Big Bang? Zašto ne bi Big Bang mogao stvoriti sam sebe, kao što je to navodno napravio njegov nikad dokazani pandan u nebesima?

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

15. 5. 2009. u 1:07

Postano u Znanost

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: