Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Mir braći iz drugog hrama… mir vječni!

2 komentara

Iz Business.hr-a prenosimo vijest o promicanju mira u jednom od bečkih hramova Sikha:

Rano u ponedjeljak preminuo je jedan od propovjednika ranjenih u jučerašnjem napadu na hram Sikha u Beču, izvijestila je policija.

Propovjednik Sant Rama Nand preminuo je u bolnici, nedugo nakon operacije.

U jučerašnjem napadu na hram ranjeno je najmanje 16 vjernika, a lokalne vlasti javile su o oružanom sukobu između članova nekoliko hramova Sikha u Beču koji su u zavadi već godinama.

Glasnogovornica policije je rekla da je uhićeno šestero osumnjičenih koji su bili među ranjenima u incidentu. Ona je rekla da bi broj žrtava mogao porasti nakon što svoje podatke dostave bečke bolnice. Austrijska novinska agencija je izvijestila da je ranjeno 30 osoba.

Lokalne vlasti i svjedoci prvotno su javili o oružanom sukobu između dvije zavađene obitelji ali su kasnije rekli da su u nasilju sudjelovali članovi nekoliko hramova Sikha u Beču koji su u zavadi već godinama.

Policija je rekla da je nasilje izbilo kada se šest osoba iznenada diglo tijekom vjerske službe u bečkoj useljeničkoj četvrti Rudolfsheim i napalo propovjednika i druge između 150 okupljenih vejrnika.

Jedan od napadača pucao je iz pištolja dok su drugi izvukli noževe. U sukobu koji je uslijedio najmanje je devet osoba ranjeno noževima i vatrenim oružjem prije no što su napadače savladali ostali vjernici.

APA je prenijela izjavu svjedoka da je propovjednik doputovao u Beč iz Indije kako bi održao vjersku službu iako su mu članovi konkurentskog hrama zaprijetili nasiljem ako se pojavi.

Sad, ja ne znam koliko je u Indiji, domovini spaljivanja živih žena, uobičajeno nositi noževe i pištolje na vjerske ceremonije, te ih tamo i koristiti, no nekako mi se čini da to ipak ne spada u europske pravne (pa čak i civilizacijske) stečevine. Nekako mi je to američka furka.

Poanta? Pa, ako se netko doseli u neku zemlju, razumno je očekivati da prilagodi sebe toj zemlji, a ne obratno. Smatram da one koji negdje donesu svoju nekulturu i inzistiraju na njoj, pogotovo ovako nasilno, treba vratiti odakle su došli. I nije me briga imaju li državljanstvo. Hoćeš se ponašati kao Indijac, idi u Indiju!

Ne vrijedi to samo za Indiju. Čak i više vrijedi za islamističke ekstremiste koje je Europa prigrlila, unatoč njihovom ekstremizmu. Podsjećam: Miroljubivi i tolerantni: Islam (drugi dio) i, pogotovo, Širenje mržnje u religijskoj školi?! Ma neeeeee…. Da se razumijemo: ne pričam o običnim vjernicima koji, eto, imaju potrebu za nevidljivim prijateljem. Pričam o onima koji teroriziraju neistomišljenike, promoviraju i provode nasilje i sl.

Dakle, tko hoće biti takav, neka ide tamo gdje su ti stavovi i takva ponašanja poželjni!

Hmmm…. s tom logikom, mogli bismo sve katoličke talibane slati, recimo, u Poljsku… 😈 Meni se ideja sviđa. Oslobodimo civilizirani svijet religijskog terora!

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

25. 5. 2009. u 13:52

Postano u Nasilje, Običaji, Teologija

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mogli bismo katoličke talibane slati i u Hrvatsku… 🙄

    kakamars

    25. 5. 2009. at 16:38

  2. Pa, bilo bi prikladno, ali nekako… iz subjektivnih razloga… radije ne bih. 😉

    Charon l'Cypher

    25. 5. 2009. at 16:42


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: