Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Strah od konkurencije?

leave a comment »

Došla voda do grla, pa je trebalo konačno i ukinuti stupidariju zvanu “neradna nedjelja”. Da se ne bi zamjerila svom najbližem političkom suradniku Kaptolu, Vlada je uposlila svoju podružnicu šaljivog imena Ustavni sud koji je lijepo to ukinuo bez da Vlada prlja ruke. Barem prividno.

Nije dugo trebalo da se oglasi Zvonimir Ancić, glasnogovornik HBK:

“Mi ćemo se i dalje zalagati za slobodnu nedjelju, za dostojanstvo radnika i njihovih obitelji koje su teško pogođene ovakvim odlukama. U svojim nastojanjima i dalje ćemo isticati snažne razloge za uspostavu slobodne nedjelje koji su humanistički, društveni, vjerski, pa i gospodarski i zdravstveni. A nažalost valja nam se zapitati tko upravlja Hrvatskom, da li oni kojima su to povjerili građani ili razni inozemni lanci”, navodi se u izjavi koju je glasnogovornik HBK Zvonimir Ancić jučer navečer uputio medijima.

Hmpf… ajmo malo sjeckati razloge… onako, kao Hasan (iz crtića sa Zekoslavom Mrkvom):

  1. humanistički: Pričamo o zabrani rada, a ne o pravu na nerad. Od kad su zabrane “humanističke”?
  2. društveni: Što ovo uopće znači (do na činjenicu da se dijelu društva zabranjuje raditi, a drugom dijelu kupovati)?
  3. vjerski: Hrvatska je, barem formalno, sekularna država, pa kakve onda veze imaju “vjerski razlozi” sa zakonima koji se donose za sve građane neovisno o religijskom određenju?
  4. gospodarski: Zabrana rada nedjeljom koštala nas je nekoliko tisuća radnih mjesta, a turisti nisu imali gdje ostaviti svoj novac… Tu bi zabranu prije trebalo nazvati “antigospodarskom mjerom”.
  5. zdravstveni: Kako je to zdravije ne raditi nedjeljom nego bilo koji drugi dan? Dapače, meni su se činile podosta nezdrave gužve u ostalim danima, pogotovo subotama u koje se slio dobar dio nedjeljnih shoppinga. Baš me zanima hoće li HBK platiti dopunsko zdravstveno tisućama koje su ostale bez posla, pa si dopunsko ne mogu priuštiti.

I tako, kad se Hrvatima nešto zabranjuje, to je znak da imamo svoju vlast kojoj su građani povjerili upravljanje državom (uz uobičajena nagovaranja ekipe s Kaptola i njihovih suučesnika povjesne pljačke Hrvatske). No, kad nam se nešto dozvoli, onda vladaju stranci. Je l’ to reklama za ropstvo ili strah od konkurencije (jer znamo tko trenutno vlada Hrvatskom u sprezi sa sekularnom kleptokracijom)? Ili je ipak samo riječ o praznom trabunjanju? Procijenite sami iz gornjeg “sjeckanja”. 😉

Gdje je HBK bila kad se prodavala Hrvatska? Banke? Pliva? T-Com? Sada brodogradilišta? Najveća industrija mlijeka? Gdje je HBK bila kad su se uništavale hrvatske firme za džep uvoznog lobija? Znamo gdje… tražili su “svoj” dio! Živjelo licemjerje!

Za kraj, pomalo nevezano: čemu služe web stranice HBK, kad su posljednja priopćenja tamo s početka 2005. godine?

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

20. 6. 2009. at 17:51

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: