Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Miroljubivi i tolerantni: Islam (treći dio)

with one comment

Nastavljamo sagu o miroljubivom i tolerantnom Islamu (cf. prvi i drugi dio), uz rizik da me netko upuca kao “mohareba” ili zabrani ovaj blog zbog “vrijeđanja” istinom (strava — što biste čitali uz jutarnju kavu?! :P).

Kao što vam je manje ili više poznato, u Iranu su nedavno bili predsjednički izbori koji su — očekivano — završili pobjedom dosadašnjeg predsjednika Ahmadinedžada, inače lutkice na koncu kojom upravljaju vjerski vođe (npr. stvarni gazda Irana, ajatolah Khamenei). Sve 5, sve očekivano… do na pobunu naroda.

Buknuli su masovni prosvjedi, vlast je odgovorila nasiljem, a brzo su i protjerali strane novinare i/ili ih pohapsili ili barem pozatvarali u njihove urede. Što se točno tamo događa, teško je reći, no dolaze prijave da policija ubija sve koji na ulici imaju nešto snimajuće (fotoaparat, kameru, mobitel,…), te da se tijela brzo uklanjaju s cesta da se zataška masovnost ove pojave. Strane ambasade otvaraju svoja vrata pokušavajući spasiti ranjene od toga da ih dokrajče. Više o tim događajima (navodno) iz prve ruke:

Kakve to veze ima s Islamom? Pa to je, barem formalno, političko pitanje, ne? Paaaa… i ne baš.

Naime, danas je došla vijest da je ajatolah Ahmad Hatami pozvao na smaknuće “vođa prosvjeda”, labelirajući ih “moharebima”, u prijevodu “onima koji vode rat protiv boga”. Sumnja li itko koja je kazna za takve? Smrt, naravno… Blažene vjerske države ustrojene prema načelima miroljubivih i tolerantnih religija.

Kraći tekst o ovome možete pročitati na hrvatskom, na stranicama Business.hr-a; opširniju varijantu možete pročitati na engleskom, na stranicama The Huffington Posta.

I za kraj, iako s Iranom baš i nema veze, Europa ima novi problem: porast broja zločina počinjenih”zbog časti”. Optužite me da sam ksenofob, no meni je znakovito da je problem — inače tipičan za muslimanske zemlje — najizraženiji upravo tamo gdje ima povećan broj muslimanskih imigranata.

Živijela tolerancija netolarantnosti! Do kada tako?!

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

26. 6. 2009. u 18:59

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Muslimani se razmahali i neki dan dogurali i do svog trećeg dijela serijala “Miroljubivi i tolerantni”. Da Kršćani ne bi previše zaostali, današnjom […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: