Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Ateistički kamp

leave a comment »

Nakon reakcija zgražanja javnosti nad projektom “Jesus Camp”, vjerojatno će se naći i dušebrižnici koji će se zgroziti nad novim projektom Richarda Dawkinsa.

Svježe umirovljeni oxfordski profesor pokreće novu inicijativu u korist mladih – prvi britanski ateistički kamp za djecu, u suradnji s američkom inicijativom Cam Quest. Američki je odvjetnik Edwin Kagin još 1996. godine utemeljio inicijativu za djecu koja gaje “ateističnki, agnostički i slobodoumni pogled na svijet, te na svijet gledaju racionalno”. Takvi se ljetni kampovi održavaju u pet američkih država i u Kanadi (Ontario).

Ta se vrsta kampova razlikuje od Jesus Campa. Umjesto da uče kako su fetusi sveti i kako ih se treba bezuvjetno braniti, djeca uče evolucijsku biologiju. Umjesto sa strahom od grijeha, djeca se upoznaju sa moralnom filozofijom. Umjesto beskrajnih brainwash molitvi, rekreacija se sastoji od igara na otvorenom. Umjesto da naklapaju kako konvertirati nevjernike i spasiti njihove duše, djeca će raspravljati o temama kao što su telepatija i krugovi u žitu. Umjesto da dobiju šansu postati kršćanin koji se boji vlastitog tijela i želja, možda će im takva predavanja omogućiti da razviju samostalno razmišljanje o svijetu i sebi.

Navodno je bogu za stvaranje svijeta trebalo 6 dana. Za stvaranje ateista treba samo jedan manje.

Srećom, u Hrvatskoj nemamo Jesus Camp – bilo bi žalosno vidjeti kako roditelji zbog tradicije i “vlastite vjere” dozvoljavaju fanaticima da uništavaju mlade pripadnike društva.

A dobro je i da nemamo ateističke kampove. Ljeti je tako i tako opasnost od požara velika.

IZVOR: Jutranji List

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

30. 6. 2009. u 7:57

Postano u Djeca, Znanost

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: