Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Luk i voda

with one comment

Ne tako davne 2005. godine Marilyn Manson održao je koncert u Puli, preciznije u Areni, nekadašnjem bojnom polju gladijatora, te smaknuća raznih nepodobnika poput, recimo, Kršćana (najpoznatiji je, čini mi se, Sv. Germanus). Na takvom “tuđem” terenu, današnja djeca nekoć proganjanih Kršćana, sjetila su se u maniri tadašnjih progonitelja pokušati zabraniti koncert. Fizičkom nasilju nisu pribjegli, no tome ću prije zahvaliti postojanju policije, sudova i zatvora, kao i brojnosti “nas” naspram “njih”. 😈 Pokušaj propao i koncert je održan (uz, po mom mišljenju, najkulturniju publiku koju sam doživio u Hrvatskoj, unatoč tome što sam bio i na premijeri nečega po Verdiju u HNK prije puno godina).

Dvije godine kasnije, Manson je došao u Ljubljanu. Nastupio je u Križankama, kompleksu koji je kroz povijest bio daleko prijateljskiji prema Kršćanima (bio je to samostan do kraja Drugog svjetskog rata). Začudo, tamo i tada nije bilo pokušaja zabrane. To je ta dekadentna Europa…

Da Europa ne završi kolektivno u Paklu, pokušali su ju spasiti mađarski Katolici. Naime, jučer je Manson održao koncert u Sopronu u Mađarskoj, na četverodnevnom VOLT festivalu sedamnaestogodišnje tradicije. Mađarski Katolici zaključili su da šta tu ima pjevati neki tamo nafarbani tip za kojeg su im rekli da je zao, te su zatražili zabranu. Europska dekadentnost, ona ista zbog koje ćemo svi u Pakao, nije popustila i Manson je nastupio.

U Puli, Katolici su se dovinuli masovnoj molitvi koja je navodno održana u obližnjoj crkvi tijekom cijelog trajanja koncerta.

U Ljubljani… errr… koliko znam, ništa.

U Sopronu, a poučeni Pulskim poučkom da molitva ne daje željene rezultate, pojačali su aktvnosti i pozvali na molitvu i post, uz poruku da “kako češnjak i sveta voda djeluju na vampire, tako post i molitva djeluju na Marilyna Mansona”. Ja bih dodao: “dakle, nikako”. No, ipak, pozdravljam inicijativu mađarskih Katolika, jer bi mnogim svećenicima, otežalim od svega otetog (pretežno siromašnim) ljudima, dobro došla dijeta. Još će zahvaljivati Mansonu za spas od kolesterola. Sv. Marilyn Manson, zaštitnik pretilih. 😛

Čule su se tu uobičajene gluposti poput one “da koncert i pjesme američkog pjevača potiču na mržnju prema kršćanima te zloupotrebljavaju Crkvu i sakramente”. Naravno, dobre ovčice ne idu na takve događaje, ali oni “znaju” što se tamo događa. Kao što “znaju” da si je Manson izvadio nekoliko rebara (koliko, ovisi o tome tko priča) da bi si mogao popušiti, da je ritualno ubio pilića na pozornici, da je… onima željenima dobre zabave preporučam njegovu knjigu “Long Hard Road Out of Hell”, gdje ćete — između ostalog – naći te i druge tračeve.

Pričicu o mađarskom propalom spasenju Europe možete pročitati na stranicama Križa života (nekako mi morbidno to zvuči, kad znamo čemu je križ služio). A ako vas zanima odakle pričica — jer dobar Kršćanin, za razliku od Irreverent Impiousa, neće navesti izvor; samo će uzeti što želi jer “njihovo je carstvo nebesko, pa mažnjavaju kako na nebu tako i na zemlji” — bacite oko ovdje.

Za kraj, evo misao Kršćanima: vi se ne slažete s nama (to bi bili svi koji nisu Kršćani, a i dobar dio Kršćana drugih denominacija), pa se molite svom Bogu za nas. Ok, dok ne pozivate na odstrijel, kao što to radite homoseksualcima ili dok ne optužujete za terorizam, što vaš trenutni gazda radi ateistima i ljevičarima. No, kako bi bilo da se, recimo, Đavolopoklonici okupe, traže zabranu polnoćke i onda se kroz cijelu polnoćku mole Vragu za vaše duše (ili da dođe po njih, svejedno)? Nije isto? A po čemu to? Jer vi tvrdite da ste u pravu? Siguran sam da i Đavolopoklonici tvrde isto…

Preporuka: bavite se zlostavljačima djece i pljačkašima i reketarima naroda; pjevače pustite da pjevaju… ionako vas nitko ne tjera na njihove koncerte.

Written by Charon l'Cypher

6. 7. 2009. u 12:52

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] a Prayer Filed under: Politika, Zabava — isisrosenkreuz @ 8:27 am Lagana sumnja da je Marilyn Manson po kršćanskim gabaritima nepodoban nije trebala puno kako bi se… , no izgleda da on nije jedini koji svojim nastupima i pjesmama izaziva negodovanje od strane […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: