Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

World News (in brief)

with one comment

Irska

Prenosimo vijest koju u cijelosti možete pročitati na web stranicama Daily Telegrapha, a koja se odnosi na najnovije ukazanje Djevice Marije u Irskoj. Umjesto standardnih ukazanja tipa Lourdes i Međugorje, majka stanovitog I.K. (2009) ovoga puta je iznenadila žitelje Rathkealea time što se ukazala ni više ni manje nego na jednom starom panju. Poput scene iz filma Life of Brian legendarnih Monty Python, kada se novopečeni sljedbenici još novopečenijeg mesije Briana Cohena svađaju oko toga treba li štovati njegovu tikvu ili šlapu, i u ovom slučaju postoje dvije različite struje:

While some believe the willow should be preserved and covered in glass, others think the believers are just barking up the wrong tree.

Charon je već pisao o irskom antiblasphemy Zakonu, a po svemu sudeći i sam svećenik gore navedenog naselja bi mogao nadrajsati zbog bogohuljenja:

“I have seen the tree … it’s only a tree.”

Samo stablo, a ne Blažena Djevica? Ili je možda riječ o utjelovljenju frazema ‘drvena Marija’? :mrgreen:

Sudan

Talijanski dnevni list Il Corriere della Sera izvještava o slučaju sudanske novinarke koja će vjerojatno dobiti kaznu od 40 udaraca bičem. Razlog: optužena i uhićena Lubna Ahmed al-Hussein nedolično se oblačila i time (cit.) ‘ugrožavala javni red i mir’.

Inkriminirani odjevni predmet: hlače.

Već smo pisali o vjersko zatucanim sredinama gdje žene ne smiju nositi taj odjevni predmet. Mora da je jako frustrirajuće za svemoćnog Allaha to da ne uspije sam izvojevati pobjedu nad komadom robe, već to mora činiti preko svojih humanih i susretljivih delegata…

Engleska

Ova vijest nema možda veze sa (z)vjerskim zajednicama, no svejedno je vrijedna spomena. Veseljaci iz britanske službe za javno zdravstvo (NHS) izdali su i podijelili u školama letak u kojem se svi učenici pozivaju na dnevnu dozu orgazma.

Orgazam je zdrav i sprječava pojavu kardiovaskularnih bolesti, navodi se u NHSovom flyeru kojeg krasi zanimljiv slogan (moj bold):

An orgasm a day keeps the doctor away. Health promotion experts advocate five portions of fruit and veg a day and 30 minutes’ physical activity three times a week. What about sex or masturbation twice a week?”

Znači, ako pravi seks nije dostupan, može se uvijek baciti ručni rad i time poboljšati kardiovaskularni sustav. I tako, dok se u Hrvatskoj pokreću inicijative poput one koju možete naći na portalu Katoličke udruge mladih Istre (KUMI), gdje se između ostalog upozorava na opasnost da (cit.) “homoseksualni i feministički lobi, u suradnji s plašljivim političarima koji nemaju jasno moralno opredjeljenje, kroji školski program za djecu u hrvatskim školama”, u Velikoj Britaniji seksualnost se prikazuje kao nešto što pozitivno utječe na organizam.

Tko zna, možda će i naši vrli ministri pokrenuti sličnu inicijativu, no sadržaj i poruka flyera bi mogli biti lagano drugačiji od engleskog. Ne bi me začudilo kad bi podijelili nešto u ovom stilu. :mrgreen:

Izvor

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

13. 7. 2009. u 12:32

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] prava muslimanskih žena zbog kršenja primitivnih islamskih zakona, kao što je npr. bio slučaj bičevanja žene u Sudanu zbog nošenja hlača, ili zbog potencijalne opasnosti spomenutog odjevnog predmeta koji tobože dovodi u lezbijsko […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: