Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Povijest pišu pobjednici

with one comment

Kada se vatikanski umovi počinju baviti poviješću, odjednom mi postaje jasno zašto Hrvati toliko vole Crkvu – ista sklonost revizionizmu kada je u pitanju povijest.

Kako bi pokušali skinuti što više slojeva blata sa imena i figure pape Pia XII., službeno vatikansko glasilo L’Osservatore romano objavljuje vijest o tome kako su tokom Drugog svjetskog klanja američke i britanske vlasti znale za Hitlerov plan sustavne eliminacije Židova te da prstom nisu mrdnuli kako bi ga zaustavili (podsjeća na nekoga?).

L’Osservatore romano, prenoseći citate dnevnika Henryja Morgenthaua Jr.a o informacijama u vezi “Konačnog plana”, piše kako su Englezi i Ameri mogli bombardirati konc logore i željezničke veze do istih, no nisu učinili ništa.

Da, kao što nije učinio ništa Pio XII., već je sklapao ugovore sa Hitlerom i slao svoje apostolske nuncije u Njemačku. Ništa nije učinio ni glede Hitlerove pripadnosti Katoličkoj crkvi – naime, ako postoje dokazi da su Ameri i Englezi znali za konc-logore, isto tako postoje dokazi da se i u Vatikanu znalo, no ostaje povijesna činjenica da barba Adolf nije nikada bio izopćen te da su njegovi odnosi sa Svetom Stolicom (zanimljivo podudaranje inicijala) bili prilično srdačni. Što se tiče javnih osuda Hitlerovom nehumanom naumu – tišina.

Po Morgethauu i sličnim entuzijastima, dok su Saveznici oklijevali, Pio XII. je neumorno “radio u tajnosti” i pomoću tajne mreže skloništa koja je obuhvaćala mnoge samostane uspio je spasiti od smrti 10000 rimskih Židova (vjerojatno je riječ o onoj istoj tajnoj mreži, t.zv. Ratlines, pomoću koje su mnoge ustaše našle put prema Latinskoj Americi uz pokroviteljstvo Vatikana).

Naravno, nekako se zaboravlja spomenuti kako su ti spašeni Židovi često prihvaćali krštenje i druge sakramente kako bi se mogli spasiti. Koliko je moralno nuditi spas i postavljati uvjete, ostavljam vama da prosudite.

Nije mi cilj opravdavati  Amerikance i Engleze. Nije mi cilj uvjeravati vas da nisu znali ništa (unatoč ratu i slabim komunikacijama, uvjerena sam da je Europa, a i Amerika, znala). Nije mi cilj ismijavati ičije pokušaje da se spasi što više života (što više, treba ih pohvaliti kao dokaz humanosti), no želim vam samo skrenuti pozornost na činjenicu da je lako sada, nakon više od 60 godina, popovati kako je Vatikan imao vezane ruke (jedino što im je vezalo ruke je bio strah od bombardiranja Rima i uništavanja njihove imovine), ali da su drugi mogli djelovati no nisu. Tu se ne radi o “drugima”. Tu se radi o organizaciji koja navodno brani ljudska prava, kojoj je ljudski život navodno svet (a zamislite samo 6 milijuna života), kojoj je mir navodno osnovno načelo, kojoj je ljubav prema bližnjem navodno glavno poslanje. Oni su šutili. Oni. Ne Amerikanci, ne Englezi, ne Swazilanđani. Vatikan.

Lako je sada biti general poslije bitke, toliko lako da je sramota.

Kako god bilo i kako sam naslov kaže – povijest pišu pobjednici. Na žalost, Crkva je pobijedila na mnogim poljima, stoga me ne čudi ovakav besraman revizionizam i pokušaj da se umanje neke strahote kako bi se sitnice prozivale herojstvom. Još će na kraju ispasti da je Pio XII. osobno nekako stigao do tajnog bunkera u Berlinu i likvidirao Hitlera.

IZVOR: telegraph.co.uk

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

18. 8. 2009. u 10:40

Postano u Uncategorized

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nije mi baš jasno kako bi bombardiranje konc logora pomoglo onima koji su unutra zatočeni. Možda da ih brže ubije i da ih ne preživi ni ono malo što ih je preživjelo? Ili bombardiranje željezničkih veza do istih logora? Valjda da ovi brže pocrkaju jer ne bi dobili niti ono malo hrane…

    Charon l'Cypher

    18. 8. 2009. at 13:59


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: