Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Žuja je šerijatski zakon

with one comment

Talijanski dnevni list La Repubblica i britanski Daily Telegraph izvješćuju o slučaju manekenke koju je šerijatski sud u Maleziji osudio na kaznu od sedam udaraca bičem i plaćanje kazne u protuvrijednosti od 1.400 američkih dolara. Razlog: okrivljenica je popila pivo u jednom malezijskom lokalu.

Osuđenica Kartika Sari Dewi Shukarno (32 godine, model po profesiji) zatražila je da bičevanje bude izvršeno u javnosti, a ne u zatvoru, no šerijatski sud je odbacio njenu molbu. Ono što mi je osobno zanimljivo u toj priči je činjenica da njen upit nije bio potaknut idejom o senzibilizaciji javnosti u svezi prava žena. Osuđenica je tražila da je bičuju pred drugim muslimanima kako bi ovi naučili nešto više u svezi štetnosti alkohola:

“I want to send a message that I really regret what I did, so I want to be punished in front of other people,” Kartika said in a telephone interview from her northern home state of Perak. “If other Muslims can see me being caned, I hope it will convince them not to drink.”

Therefore, problem nije u apsurdnoj i nehumanoj kazni kao takvoj, već o načinu njezina izvršenja.

Podsjetimo samo da smo na ovim stranicama već pisali o slučajevima ugnjetavanja prava muslimanskih žena zbog kršenja primitivnih islamskih zakona, kao što je npr. bio slučaj bičevanja žene u Sudanu zbog nošenja hlača, ili zbog potencijalne opasnosti spomenutog odjevnog predmeta koji tobože dovodi u lezbijsko iskušenje sve žene u Maleziji.

Skroz su zanimljivi ti muslimanski ekstremisti. Ispijanje piva (i nošenje hlača) treba strogo kazniti, no ubijanja i samoubojstva u ime Allaha su stvari koje su nadasve prihvatljive, poželjne i pohvalne.

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

21. 8. 2009. u 10:00

Postano u Ženska prava

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. For further reading – http://jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2009,8,21,,173442.jl

    isisrosenkreuz

    21. 8. 2009. at 10:07


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: