Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Mogu li vjernici biti loši?

leave a comment »

Kako stvari funkcioniraju u toliko opjevanim crkvenim brakovima pruža nam uvid i zadnja šokantna (i degutantna) vijest koja nam stiže iz SADa. Ne radi se samo o gnjusnom činu, već i o činjenici da jedan od počinitelja tvrdi da čuje Božji glas, koji mu se obraća preko kutije (korak dalje od gorućeg grma).

Bračni par Phillip i Nancy Garrido su prije 18 godina oteli i zatočili tada 11ogodišnju Jaycee Lee Dugard. Sirota je djevojka provela život u kućici od 9 kvadratnih metara koja se nalazi u dvorištu supružnika Garrido. Usput, rodila je Phillipu dvije kćeri.

Phillip je prethodno osuđivan zbog silovanje djeteta, te je morao na razgovore sa socijalnim radnikom zbog uvjetne. Upravo se prilikom jednog od tih razgovora otpetljao ovaj stravičan slučaj – Phillip i njegova supruga su sa sobom poveli i otetu Jaycee koju su predstavili imenom Allissa. No, uskoro je otkriven pravi identitet djevojke, danas žene.

Phillip, za kojeg se ispostavilo da je vjerski fanatik, kaže da je svjestan toga da je učinio “odvratnu stvar”, no dodaje da će javnost iznenaditi ta “topla priča”.

Dok se neki dušobrižnici i njihova otupljena sljedba pitaju da li ateisti mogu biti dobri roditelji, izgleda da se isto pitanje ne postavlja za one koji su u (crkvenom) braku – automatizmom oni postaju najbolji mogući kandidati za tu zadaću. Kao da vjernik automatski ne može biti loš, kao da bračni drugovi automatski ne bogu biti loši roditelji. Jer, eto, on je vjernik, eto, oni su u braku.

Ovo nije provokacija. Ne želim reći da su svi vjernici i parovi koji su u braku bolesni manijaci, no voljela bih vam skrenuti pozornost na činjenicu da se često za nemoral i sumnjiva ponašanja voli teretiti pojedince i parove koji se ne uklapaju u određene forme, i da se često pri tome ne uspije (ili ne želi) vidjeti užas koji se skriva u onome što je normalno i općeprihvaćeno kao ispravno.

IZVOR: Jutarnji List

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

28. 8. 2009. u 15:39

Postano u Djeca, Nasilje, Obitelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: