Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Please dial 911

leave a comment »

no_religionDanas je godišnjica terorističkih napada na World Trade Center i Pentagon. Sjećam se kad sam se na današnji dan, prije osam godina vratio s faxa te legao na kauč nakon položenog ispita i utonuo u san poput malog djeteta. Probudila me SMS poruka frendice: “NAPAD NA NEW YORK. POGOĐENI TORNJEVI U WTC-u”. Moja prva pomisao bila je ta da se u navedene nebodere zabio neki manji avion poput CESSNAe, stoga sam u polusnu odbrusio dotičnoj gospodični kratkim, ironičnim, skoro pa mrzovoljnim SMSom: “Vjerojatno su GWAR u pitanju. Izdali su album AMERICA MUST BE DESTROYED prije niti deset godina, stoga…

No, čim sam upalio TV, shvatio sam da nije bio u pitanju manji avion.

Morbidni odnos između religije i zrakoplova nastavlja se još dan danas, s time što se najnoviji slučaj ne može pripisati muslimanskim ekstremistima. Naime, bolivijski kršćanski svećenik Jose Mar Flores (44) oteo je Boeing 737 kompanije AeroMexico, koji je letio na relaciji Cancun – Ciudad del Mexico. Razlog otimanja?

Kao prvo datum leta: 9/9/2009, odnosno činjenica da navedeni datum sadrži broj 666 okrenut naopačke. Damn, sasvim dovoljan razlog za otimanje aviona sa 104 putnika, zar ne?

Prema riječima svećenika, glavni inspiratori i pokrovitelji inicijative su “Otac, Sin i Duh Sveti”, koji su ga tobože naveli na spomenuti čin. No, dok su talibani koristili pravo oružje, Flores je kao glavno sredstvo kidnapiranja koristio voćni sok, odnosno limenku kakvu ni Grunf iz Alana Forda ne bi koncipirao kao paklenu napravu.

Osim što je veliki fanatik Krista, Jose Mar Flores je ujedno i strastveni ljubitelj narkotika i alkoholnih pića, pa je u svom raptusu otimanja aviona najavio ni više ni manje nego skorašnji povratak Isusa Krista. Slijedi svjedočanstvo njegove supruge:

“(He) always told me that he was looking for a way to attract the attention of the media … he always told me that he was waiting for a signal from God to do something.”

Za razliku od 11/09/2001., ovaj je incident dobro završio zahvaljujući intervenciji meskičkih policijskih snaga i činjenici da je dotični vjerski bolesnik umjesto nitroglicerina  koristio Fantu. :mrgreen:

Izvor: DAILY TELEGRAPH- Mexico plane hijacking: Bolivian priest used juice can ‘bomb’

Oglasi

Written by Teomondo Scrofalo

11. 9. 2009. u 20:19

Postano u Zabava

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: