Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Siguran seks sa Ratzingerom

2 komentara

Prije nekoliko mjeseci, tokom afričke turneje, Benedikt XVI. je iznio sablasnu tvrdnju da kondomi ne pomažu u zaustavljanju AIDSa već da samo povećavaju postojeći problem te bolesti. Naravno, takva glupost ne može ostati bez reakcije od strane znanstvenika, no uz  zdrav razum su stali i drugi.

Uskoro će protiv te notorne tragi-komične izjave prosvjedovati i češki aktivisti udruge “Condom Positive”. Češka ima status zemlje s najviše ateista u Europi, a aktivisti zahtjevaju javnu raspravu glede stava Crkve o kondomima.

Povodom prosvjeda će se djeliti kondomi. Pakiranje će krasiti papin lik s kondomom na glavi uz natpis ”Papa said no. And you?’. Za sada će proizvođač Primeros lansirati 10.000 komada koji će se dijeliti u Brnu, iako su protesti najavljeni i u drugim gradovima.

Imam dojam da se Vatikan neće odazvati pozivu na dijalog i raspravu o kondomima. Eventualno će početi dijeliti igle.

IZVOR: Net.hr

Oglasi

Written by isisrosenkreuz

24. 9. 2009. u 9:44

2 komentara

Subscribe to comments with RSS.

  1. A sto je sa onim kad je Isus rekao da trebamo dijeliti ljubav sa drugima, sad bi se Benedikt malo gađao sa kamennjima a:) E pa bolje mu je da ovaj put navuce sljem. Ali ne plasi mene to, mene plasi cinjenica sta u Americi ima ljudi koji tako doslovno shvacaju bibliju pa ce doslovno shvatiti i ovo. tako ce se u ime … poceti sexati bez kondoma, pa da vidis sto je pravi babby boom. Dat cemo im odma dvojno drzavljanstvo i svakome po ovcu da cuvaju u Lici:)

    nomad67

    24. 9. 2009. at 13:57

  2. […] Kakve veze ima medicina i homoseksualnost, to valjda samo on zna. Nakon višestoljetnog petljanja u znanost, politiku, medicinu, tehnologiju i kulturu, glasnogovornik Svete Stolice dolazi s izjavom da ovakva pitanja ne spadaju u nadležnost crkvenih vlasti. Ako je tako, pitam se zašto je Benedikt XVI na putu za Afriku rekao da prezervativi ne pomažu u suzbijanju AIDSa. […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: