Irreverent Impiety

Repozitorij stvari o kojima ne žele da razmišljate.

Bičevanje uskršnjeg zeca

with one comment

Opet ga Charon pretjeruje s naslovima…

Sorry, people, ovaj put ne. Ovaj put, naslov doslovno kaže ono što treba.

Kako biste se osjećali da svoje četverogodišnje dijete odvedete u crkvu na uskršnju predstavu, pa to završi vrištanjem i plačem vašeg djeteta koje u agoniji pita da “zašto bičuju uskršnjeg zeku?!”?

Upravo to desilo se prije nekoliko godina Melissi Salzmann, kad je svog, tada četverogodišnjeg sina odvela na točno takvu predstavu.

Promicatelji ljubavi, kako se kršćani često vole prikazivati, odlučili su “podučiti ljude o (Isusovom) razapinjanju” bičevanjem uskršnjeg zeca, gaženjem uskršnjih jaja, prikazom pijanca i žene koja se samoozljeđuje. Na Uskrs, naravno. Tako se valjda slave uskrsnuće i život vječni (samo ja, gad sekularistički, ne razumijem duboke metafore ovdje).

Čak i sami kažu: “predstava je za sve uzraste, a ne samo za djecu“. Ili, ako ćemo ispravno pročitati tu izjavu, “predstava je predviđena za sve, pa i za djecu”.

Zločin protiv djece i čovječnosti? Sama predstava možda i ne, ali praksa i tradicija psiholoških (a i fizičkih) tortura koja stoji iza ovakvih gadarija… definitivno da! A sitnozubani trpe od Maćehe, što od nikog drugog ne bi…

(Izvor: The Seattle Times)

Oglasi

Written by Charon l'Cypher

30. 9. 2009. u 22:59

Jedan odgovor

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Drugim riječima, ispada da su djeca pocket-size zločinci koji traže ono što se u mafijaškom žargonu naziva pizzo. Stoga klinci, čuvajte se Halloweena. Nemojte glorificirati poganske običaje koji donose zlo, smrt i mafijašku obuku. Držite se dobrih i ne toliko starih kršćanskih običaja, kao npr. bičevanje uskršnjeg zeca. […]


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: